cainéal nuachta

Braitheann liamhás Parma ar nádúrthacht

Keine Nitrite. Keine Nitrate. Keine Konservierungsstoffe. Keine Farbstoffe. Zwar verzehren die Italiener immer noch den meisten Parmaschinken, Deutschland ist aber neben Frankreich der wichtigste europäische Exportmarkt für diese traditionelle EU-geschützte Schinkenspezialität aus der Emilia-Romagna. Um die Freude und den Genuss der deutschen Verbraucher am Schinkenklassiker weiterhin zu fördern, kooperiert das Consorzio del Prosciutto di Parma seit vielen Jahren mit Lebensmittelhandel und Feinkostketten und realisiert bundesweit Aktivitäten am POS wie auch digital...

Léigh níos mó

Tháinig laghdú ar thomhaltas feola

Laut den gestern veröffentlichten Daten des Bundesinformationszentrums Landwirtschaft (BZL) hat sich der Rückgang des Fleischkonsums in Deutschland 2023 fortgesetzt. Mit 51,6 Kilogramm pro Kopf sank der Verzehr von Fleisch im Vergleich zum Vorjahr erneut um rund 0,4 Kilogramm und damit etwas weniger stark als noch 2022...

Léigh níos mó

Athruithe eagraíochtúla sa Bell Food Group

Ag cruinniú ginearálta inné de Bell Food Group AG i Basel, bhí ionadaíocht ag 79,4 faoin gcéad de na scaireanna eisithe. Cheadaigh an Cruinniú Ginearálta moltaí uile an Bhoird Stiúrthóirí le tromlach soiléir. I measc rudaí eile, faomhadh an díbhinn chomhlán de CHF 7.00 in aghaidh na scaire...

Léigh níos mó

Táirgeadh beatha sa todhchaí: Poitéinseal feithidí mar fhoinse próitéine eile

An féidir le pórú tionsclaíoch feithidí le haghaidh bia ainmhithe cabhrú le daonra an domhain atá ag fás a chothú? Tá an “Feirmeoireacht Intí – Seó Beatha & Bia”, a bheidh ar siúl ón 12 Samhain go dtí an 15 Samhain, 2024 ag an ionad taispeántais i Hanover, tiomanta don cheist seo a fhreagairt. Díríonn an t-ardán B2B a d’eagraigh an DLG (Cumann Talmhaíochta na Gearmáine) ar theicneolaíochtaí agus ar réitigh a thaispeánann gur féidir feithidí a úsáid go heacnamaíoch anois mar fhoinse próitéine eile do bheathú ainmhithe inbhuanaithe ...

Léigh níos mó

An méadú ar an CBL laghdaithe ar tháirgí ispíní

Der Bundesverband der Deutschen Wurst- und Schinkenproduzenten (BVWS) vertritt die Interessen der Hersteller hochwertiger Wurst- und Schinkenspezialitäten. Die Anhebung des reduzierten Mehrwertsteuersatzes auf tierische Produkte hätte gravierende wirtschaftliche Auswirkungen auf unsere Branche. Durch sinkende Umsätze und Gewinne könnten Unternehmen gezwungen sein, Stellen abzubauen, ihre Produktion einzuschränken oder in das benachbarte Ausland zu verlagern...

Léigh níos mó

Ardú CBL nó cent leasa ainmhithe? Díospóireacht Sham ag an am mícheart.

„Das ist eine Scheindebatte zur falschen Zeit“, meint Steffen Reiter, Hauptgeschäftsführer des Verbands der Fleischwirtschaft (VDF), zum Vorschlag einer Steuererhöhung auf tierische Lebensmittel, die derzeit mit dem Verweis auf die Empfehlung der Zukunftskommission Landwirtschaft (ZKL) diskutiert wird...

Léigh níos mó

Scéal ratha: vacsaíní i muca

San am atá caite, bhí úinéirí ainmhithe agus tréidlianna gan chúnamh chun déileáil le go leor galair thógálacha, ach inniu tá míochainí agus vacsaíní éifeachtach beagnach tugtha - fiú do mhuca. Is cuma cé acu an chonair riospráide, an chonair díleá nó an torthúlacht atá i gceist: tá baictéir agus víris inoiriúnaithe - agus fealltach...

Léigh níos mó

Cabhair tapa do chustaiméirí

Soláthraíonn an teach córais Winweb chatbot dá chustaiméirí. “Freagróidh ár gcúntóir cliste gach ceist faoinár gcuideachta agus ár mbogearraí bia-winweb,” a deir Jan Schummmers, innealtóir bogearraí sinsearach ag Winweb Informationstechnologie GmbH, atá ag tiomáint úsáid AI. “Agus go léir i gceann soicind.”…

Léigh níos mó

Tá Gustav Ehlert ag ceiliúradh 100 bliain ar an bhfód

100 bliain mar chomhpháirtí leis an tionscal bia. Déanfaidh Gustav Ehlert GmbH & Co. KG, atá lonnaithe i Verl, ceiliúradh ar an gcomóradh seo in 2024. Bunaithe mar mhórdhíoltóir soláthairtí búistéir, sholáthair cuideachta Ehlert gnólachtaí ceardaíochta agus cuideachtaí táirgthe feola agus ispíní atá ar ancaire láidir go traidisiúnta i limistéir Rheda-Wiedenbrück, Gütersloh agus Versmold...

Léigh níos mó

Özdemir ar thomhaltas feola ag laghdú: “Bain úsáid as deiseanna nua margaidh”

Fleischverzehr der Deutschen sinkt 2023 auf Tiefststand. Der langfristige Trend zu einem abnehmenden Fleischverzehr setzte sich auch im Jahr 2023 fort. Nach vorläufigen Angaben des Bundesinformationszentrums Landwirtschaft (BZL) sank der Pro-Kopf-Verzehr von Fleisch um 430 Gramm auf nunmehr 51,6 Kilogramm. Dies ist der niedrigste Wert seit Erfassungsbeginn...

Léigh níos mó