Índice glicémico: os valores da táboa non son fiables

Avaliar a comida no contexto

Os valores da táboa para o índice glicémico - o chamado factor glicémico - non son unha medida fiable da eficacia do azucre no sangue das comidas. Este é o resultado dun estudo da Universidade de Frederiksberg en Dinamarca.

Os investigadores rexistraron os niveis de azucre no sangue en 28 mozos sans despois de consumir 13 almorzos diferentes típicos de Europa e compararon os datos de medición con valores calculados a partir de táboas. As comidas tiñan o mesmo contido de hidratos de carbono pero diferían no seu contido en graxa, proteína e enerxía.

Der gemessene glykämische Index, also die Wirkung der Mahlzeit auf den Blutzuckerspiegel, wich in den meisten Fällen deutlich von den Tabellenwerten ab. Bei einem typisch deutschen Frühstück bestehend aus Mischbrot, Butter und Käse betrug der Messwert ein Drittel des Tabellenwertes.

Der gemessene glykämische Index wurde durch den Fettgehalt der Mahlzeit stark beeinflusst. Mahlzeiten mit geringem Fettgehalt, zum Beispiel Cornflakes mit fettarmer Milch, hatten einen relativ hohen glykämischen Index und entsprachen am ehesten den Tabellenwerten. Den höchsten Glyxwert hatte ein typisch englisches Frühstück: Porridge mit Apfelmus.

Die Studie zeigt, dass Tabellenwerte zum glykämischen Index den Blutzuckerverlauf nur ungenau voraus sagen, wenn die Lebensmittel als Bestandteil zusammengesetzter Mahlzeiten verzehrt werden. Die Forscher bezweifeln deshalb den praktischen Nutzen solcher Tabellen als Kriterium für die Auswahl von Lebensmitteln.

Quelle: Bonn [ Dr. Maike Groeneveld - aid ]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación