Werner Frey sa repke venuje už 30 rokov

Inovačný vodič a uznávaný odborník

Horst Kühne a Carl Christian Müller z repkového manažmentu na malej slávnosti zablahoželali Wernerovi Freyovi, ktorý v Kulmbacher Gewürzwerk pracuje 30 rokov a dnes je členom manažmentu repky.

Werner Frey pochádza z Duisburgu a vyučil sa za mäsiara v podniku svojich rodičov. Neskôr študoval potravinársku technológiu a nakoniec sa v roku 1974 dostal k repke. „Vlastne som tu chcel zostať len dva roky a získať trochu skúseností,“ spomína si dnes Werner Frey. Skúsenosti v obchode a znalosť potravinárskej technológie z neho však rýchlo urobili nenahraditeľného hráča v vtedy ešte dobre zvládnuteľnej repkovej spoločnosti. Werner Frey vybudoval vývoj produktov RAPS a položil tak základy úzkej spolupráce s mäsiarstvom a priemyslom mäsových výrobkov, ktorý je prítomný dodnes. Testoval rôzne recepty, aby dal mäsiarom nápady a návody na inovatívne klobásové výrobky. Míľnikmi v tomto období bol vývoj šunkového spreja JAMBO-LAK, ako aj vývoj a zavedenie marinád MARINOX, ktorých význam je v dnešnom potravinárskom priemysle orientovanom na pohodlie dôležitejší ako kedykoľvek predtým.

Später widmete sich Werner Frey bei Raps der Qualitätssicherung und sicherte dem Kulmbacher Unternehmen damit wieder einen entscheidenden Vorsprung. Als erstes  Unternehmen (wohl "der Gewürzindustrie", Anm. d. Red.)in Deutschland hatte Raps eine eigene Bakteriologie und gilt noch heute als führend in der Qualität seiner Produkte. Ebenfalls führend war Raps unter der Leitung von Werner Frey beim Aufbau eines Qualitätsmanagementsystems. 1993 wurde Raps als erstes Gewürzunternehmen Deutschlands nach DIN EN ISO 9001 zertifiziert. 1998 übertrug der damalige Firmenchef Horst Kühne Werner Frey die technische Gesamtleitung des Unternehmens und die Zuständigkeit für Technik und Qualität.

Werner Frey, der in diesem Sommer seinen 60. Geburtstag feierte, hat auch außerhalb des Unternehmens auf sich aufmerksam gemacht. So entstanden in den letzten 30 Jahren fünf Fachbücher rund um das Thema Fleischwarenherstellung und Fleischspezialitäten. Als Sachverständiger und jetziger Prüfgruppenleiter der DLG brachte Werner Frey sein Know How ein, das er auch in zahlreichen Vorträgen im In- und Ausland immer wieder unter Beweis stellte.

Für die Zukunft sieht Werner Frey noch mehr Informationstechnologie in der Produktion von Raps. "Ein schnellerer Mischer macht nicht viel aus", sagt er. Vielmehr gehe es um eine bessere Organisation der Arbeitsabläufe und Prozesse sowie um eine bessere Produktionsplanung, um die Produktsicherheit und Produktivität zu erhöhen und so Kostenvorteile zu erhalten.

Zdroj: Kulmbach [raps]

Komentáre (0)

Doteraz tu neboli zverejnené žiadne pripomienky

Napísať komentár

  1. Napíšte komentár ako hosť.
Prílohy (0 / 3)
Podeľte sa o svoju polohu