Nog vis is op die tafel

Verbruik per capita het in 2003 weer gestyg

Duitse verbruikers het verlede jaar weer meer vis geëet: Teen 14,4 kilogram vis-, skaal- en weekdiervleis per persoon het hulle hul verbruik met 2002 gram verhoog vergeleke met 400, volgens voorlopige data van die Federale Statistiese Kantoor en die Federale Kantoor vir Landbou en Voeding . Die hoogste per capita-verbruik van 15,3 kilogram vanaf 2001 is egter nie bereik nie; Destyds, as gevolg van die BSE-krisis in die beesvleismark, het Duitsers hulle toenemend tot pluimvee en vis gewend.

In 'n internasionale vergelyking is Duitse verbruikers egter nie noemenswaardige vivreters nie. Hulle bereik nog lank nie die verbruiksvlakke van die wêreldleiers nie, wat, soos die Yslanders, sowat 90 kilogram vis per capita per jaar inneem of die Japannese en Portugese, elk met meer as 60 kilogram per persoon.

Importware dominiert den Markt

Insgesamt wurden im vergangenen Jahr in Deutschland 1,19 Millionen Tonnen Fisch (Fanggewicht) verbraucht, gut zwei Prozent mehr als in 2002. Die deutschen Fischer brachten dabei rund 310.000 Tonnen Fisch an Land, importiert wurden 1,65 Millionen Tonnen und ausgeführt knapp 770.000 Tonnen. Unsere Hauptlieferländer waren Dänemark, Norwegen, China und die Niederlande. Die deutschen Exporte gingen überwiegend in die Länder der Europäischen Union, vor allem nach Frankreich, in die Niederlande und nach Italien.

Generell dominieren an unseren Märkten drei Fischarten: Alaska-Seelachs mit einem Anteil von rund dreißig Prozent und Hering sowie Thunfisch mit zusammen noch mal etwa dreißig Prozent. Die hiesigen Konsumenten kaufen den meisten Fisch als Tiefkühlprodukt, gefolgt von Konserven und Marinaden, wie Herings-, Thunfisch- oder Sardinenkonserven. Frischfisch macht nur ungefähr ein Zehntel der erworbenen Ware aus.

Bron: Bonn [ZMP]

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