News channel

Greenpeace boykottiert Edeka

Rund 30 Greenpeace-Aktivisten haben am Montag ein EDEKA Geschäft in Hamburg-Barmbek mit Schweinebildern so beklebt, dass es nach einem Schweinestall aussehen sollte. Ziel der Umweltschutz-Organisation war es auf die Massentierhaltung und die unzureichende Haltungskennzeichnung...

Continue reading

China kills 100.000 pigs

Die Afrikanische Schweinepest ist in China angekommen. Aus diversen Provinzen wurden zwischenzeitlich Schweinepest-Fälle gemeldet, täglich kommen neue Meldungen hinzu. Am meisten hat die Regierung Angst vor Ausbrüchen im Süden, dort sind die großen Schweinemäster mit über 500 Millionen Tieren angesiedelt...

Continue reading

Weber Innovation Days: The world as a guest in Breidenbach

Breidenbach, Deutschland, 19. November 2018. Drei Tage lang bot Weber Maschinenbau Anfang November mit den Weber Innovation Days erneut ein einzigartiges Veranstaltungsformat, welches weltweites Fachpublikum anzog. Über 300 Weber Kunden und Partner folgten der Einladung des Systemanbieters ins mittelhessische Breidenbach und ließen sich von einem abwechslungsreichen Programm aus Expertenvorträgen, Branchendialog und Live-Präsentationen begeistern. Diesmal im Fokus: Innovationen rund um die effiziente Verarbeitung von Bacon und Rohschinken...

Continue reading

Inoculation: animal-friendly alternative to piglet castration without anesthesia

Two little pikes instead of two painful cuts - the animal-friendly alternative to surgical piglet castration without anesthesia has long existed. In the so-called immunocastration, farmers vaccinate the male piglets in two steps, so that they are comparable to animals before puberty at the time of slaughter. But although it is approved and protects the animals, the market is still struggling with the procedure. Scientist...

Continue reading

For the winter kitchen

Lauch ist ein vielseitiges Gemüse. Es verfeinert Suppen und Eintöpfe, hat aber auch das Zeug zum Hauptdarsteller auf dem Teller. Dabei sind die Stangen im Geschmack angenehm würzig, ohne aufdringlich zu sein...

Continue reading

Poultry house of the future

Hanover, 14. November 2018. What must the poultry house of the future look like? How can animal welfare, environmental protection, biosecurity and economic efficiency be reconciled? The International Conference on Poultry, to which the ZDG Central Association of the German Poultry Industry e. V ...

Continue reading

Slaughterhouse "standard meat" closes

The company Standard-Fleisch GmbH & Co. KG from Oldenburg closes. Animal rights activists and animal rights activists have secretly shot videos in the company where the animals were not properly and in a torturous condition slaughtered. The public prosecutor Oldenburg and the veterinary office have shut down the company ...

Continue reading

Researchers advise the paradigm shift in tail biting

Prof. Dr. Steffen Hoy and Ina Jans-Wenstrup of the Justus Liebig University in Gießen found in a recent research funded by the QS Science Fund that there is currently no safe, repeatable, and therefore sustainable solution to prevent tail biting in pigs gives. They demand innovative solutions to prevent ...

Continue reading

Healthy body weight

If preschoolers weigh too much, they often remain overweight until adolescence. This suggests a study by the University of Leipzig. Scientists had tracked the weight development of more than 51.000 children from birth to teens. The weight was estimated using the body mass index (BMI), which gives the ratio of weight (in kg) to height (in meters squared) ...

Continue reading