Estruturas e utilización dos bens na restauración da empresa

A restauración da empresa en Alemaña está nun estado de convulsión. Á vista das discusións sobre os custos, o rendemento ponse a proba cada vez máis. Non obstante, apenas hai datos básicos sólidos sobre a situación actual dos comedores en Alemaña. Por iso, a CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der deutsche Agrarwirtschaft mbH realizou unha extensa enquisa primaria xunto coa ZMP Zentrale Markt- und Preisberichtstelle GmbH.

Os resultados actuais do estudo "Estruturas e uso de bens na restauración de empresas" proporcionan por primeira vez unha imaxe representativa do mercado da restauración de empresas. Estes datos son unha ferramenta importante para todos os que están implicados profesionalmente na restauración comunitaria. Ademais das estruturas deste importante segmento, o estudo tamén ofrece información sobre grupos de produtos e o seu uso, produtos ecolóxicos, fontes de compra e promocións dos hóspedes. Tamén compara a restauración de empresa e a restauración social. Ao facelo, debuxa unha imaxe completa da estrutura da restauración da empresa:

    • Mitarbeiterverpflegung bieten rund 14.000 der insgesamt etwa 39.000 Betriebe mit 100 und mehr Beschäftigten an. Zwei Drittel davon kochen selber vor Ort.
    • 26 Prozent der Betriebsrestaurants werden von professionellen Caterern bewirtschaftet.
    • Nur 60 Prozent der Kantinen werden heute noch vom Arbeitgeber mit Subventionen unterstützt. Tendenz abnehmend.
    • Das Einkaufsvolumen bzw. der Wareneinsatz an Speisen und Getränken beziffert sich in der Betriebsgastronomie auf ca. 1,8 Mrd. Euro im Jahr.
    • Die höchsten Ausgaben am Warenkorb der Großküchen hat Fleisch mit 29 Prozent, ganz vorne ist hier Schweinefleisch. Tiefkühlprodukte haben in fast allen Warengruppen eine große Bedeutung.

Die komplette Studie haben CMA und ZMP in Zusammenarbeit mit der Fachzeitschrift GV-Praxis herausgegeben. Die Redakteure der Fachzeitschrift haben die in der Studie erhobenen Informationen praxisnah kommentiert und in anschaulichen Grafiken dargestellt.

Die 16-seitige Studie ist für 38 Euro beim Marketing Gastronomische Fachzeitschriften des Deutschen Fachverlages bei Sabine Neuf, Tel. 069/7595-1272, E-Mail: Este enderezo de correo-e está protexido contra spambots! Debe estar habilitado para amosar Javascript! zu beziehen.

Quelle: Bonn / Frankfurt [ cma ]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación