A Alianza Europea da Carne estableceu normas

Os representantes dos catro membros da Alianza Europea da Carne (EMA) acordaron en Bruxelas un conxunto de normas para o traballo conxunto para harmonizar os estándares nacionais de calidade. A adopción destas condicións marco, que son importantes para o continuo traballo exitoso da EMA, tivo lugar coa presenza do parlamentario da UE Jan Mulder, que tamén é co-iniciador da iniciativa da UE para harmonizar os sistemas de garantía de calidade.

Ao definir os criterios do marco de requisitos e, así, crear as bases para o recoñecemento das materias primas doutros países da EMA, os membros da EMA Dinamarca (QSG), Holanda (IKB), Bélxica (Certus) e Alemaña (QS) teñen un importante paso cara á harmonización dos catro sistemas nacionais de calidade. O marco de requisitos resume esencialmente os criterios que son completamente coherentes nos catro países membros, é dicir, a produción de carne só pode realizarse como un proceso integral en cadea. Isto inclúe todas as actividades, desde a produción de pensos ata a cría e engorde de animais ata o transporte e sacrificio, así como o corte e o envasado. A análise destes partidos foi realizada por un instituto especificamente encargado pola EMA para tal fin.

Mit der in Brüssel geschlossenen Vereinbarung haben die EMA-Mitglieder, zu denen auch Vertreter des internationalen Einzelhandels zählen, zugestimmt, dass die Missachtung der Regeln mit Sanktionen auf jeweils nationaler Basis belegt wird.  Jeder EMA-Organisation bleibt es  aber weiterhin unbenommen, die vereinbarten Rahmenbedingungen durch nationale Plus-Faktoren zu ergänzen. Diese Plus-Faktoren, die durch die individuellen Anforderungen der nationalen Märkte charakterisiert werden, stellen eine Ergänzung der EMA-Kriterien dar, dürfen diese aber hinsichtlich Sicherheit und Transparenz nicht unterlaufen. Selbstverständlich darf durch die Plus-Faktoren auch die Rückverfolgbarkeit nicht beeinträchtigt werden.

Die von der EMA vereinbarten Rahmenbedingungen sind nicht nur ein wichtiger Beitrag zu mehr Lebensmittelsicherheit und –qualität im Bereich der Fleischproduktion, sondern gewährleisten darüber hinaus auch die Erhaltung des essentiell wichtigen Handels zwischen den EMA-Mitgliedsländern. Die Initiative der EMA kann anderen EU-Staaten durchaus zur Orientierung dienen. Die EMA will keine „geschlossene Gesellschaft“ der vier Mitgliedsländer sein, prüft aber die Aufnahme weiterer Interessenten sehr sorgfältig, um das gemeinsame europäische Ziel zu forcieren.

Quelle: Brüssel [ ema ]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación