Künast leva á tarefa da industria alimentaria

Discurso nun congreso internacional en Suíza

A ministra Federal de Consumo, Renate Künast, pídelles aos líderes da industria alimentaria internacional que cumpran coa súa responsabilidade como tomadores de decisións: "Aproveite a oportunidade e estableza novas tendencias hoxe, desenvolva os produtos do futuro que cumpran as expectativas modernas de calidade. son producidos de forma sostible e crean unha mellor calidade de vida. As ofertas melloradas son a forma de gañar e defender cotas de mercado. Mil millóns de persoas con sobrepeso en todo o mundo representan un desafío para a industria alimentaria. foi a súplica da ministra alemá de Alimentación na súa intervención hoxe ante o "14º Foro Mundial, Simposio e Conferencia de casos sobre a alimentación e agronegocios" da "International Food and Agribusiness Management Association" (IAMA) en Montreux, Suíza.

As persoas que toman decisións e expertos de organizacións de xestión, investigación e internacionais debaterán sobre os criterios para a creación de valor sostible na cadea alimentaria na conferencia deste ano do 12 ao 15 de xuño de 2005. Künast sinalou que a seguridade, a trazabilidade e a transparencia na cadea alimentaria foron melloradas como consecuencia da crise da EEB. A protección do consumidor debe ser o primeiro. A consideración dos intereses dos consumidores pódese ver, por exemplo, cando se trata do delicado tema da enxeñaría xenética agrícola. Isto non é desexado por preto do 70% dos consumidores. Ela congratula o feito de que as grandes cadeas alimentarias de Alemaña se comprometan a producir as súas propias marcas sen transxénicos. Este é un sinal importante.

Künast warb für veränderte Prioritätensetzungen in der Ernährungswirtschaft: "Die Prioritäten müssen auf Innovationen, Verbraucherorientierung Nachhaltigkeit gesetzt werden. Die Wirtschaft zeigt durch die Themensetzung dieser Konferenz, dass die Verbraucher zunehmend Sicherheit und Qualität der Nahrungsmittel erwarten und diskutiert neue Strategien. Doch strategisch zu planen heißt auch, gesellschaftliche Verantwortung zu übernehmen gerade bei dem so wichtigen und z. T. problematischen Bereich der ernährungsbedingten Krankheiten. Hier sehe ich noch Handlungsbedarf."

Die Ernährungswirtschaft habe entscheidenden Einfluss darauf, was sie produziere, aber auch wie sie produziere. In ihrer Verantwortung liege es darauf zu achten, woher der Rohstoff komme und unter welchen Bedingungen er produziert werde, um Folgekosten vermeiden. Bei der Herstellung ihrer Produkte trage die Ernährungswirtschaft auch eine Mitverantwortung für die Vermeidung von gesundheitlichen Folgekosten, wie sie zum Beispiel durch das Übergewicht bei Kindern und Erwachsenen entstünden. Weltweit seien laut WHO rund eine Milliarde Menschen übergewichtig.

Den Wortlaut der Reden finden Sie [aquí]

Quelle: Montreux [ bmvel ]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación