Manje fonksyonèl - men san danje
Komisyon Sena DFG prezante pwosedi senpozyòm
Manje fonksyonèl yo se manje ki depase objektif nitrisyonèl yo pou ankouraje sante oswa diminye risk pou maladi. Yon egzanp sa a se manje ki sipoze bese nivo kolestewòl. Posiblite yo ke manje fonksyonèl sa yo pwomèt yo te lakòz enterè nan manifaktirè yo ak konsomatè yo nan pwodwi sa yo kòm byen ke korespondan òf mache a grandi dramatikman atravè lemond nan dènye ane yo.Sepandan, fè espre chanje manje, pou egzanp lè w ajoute aditif, tou pote risk pou yo efè negatif sou sante. Anplis de prèv syantifik sou efè benefik manje fonksyonèl, se poutèt sa nesesè yon evalyasyon sekirite ki byen fonde. Dapre Komisyon Sena a DFG pou evalye sekirite sante nan manje, aspè sekirite yo an patikilye poko te byen pran an konsiderasyon. Pou rezon sa a, Komisyon Sena a te konsantre sou kesyon sekirite manje fonksyonèl nan yon senpozyòm entènasyonal an 2002 e kounye a, li prezante rezilta yo nan yon volim senpozyòm ki rele "Functional Food - Safety Aspects". Anplis kontribisyon endividyèl ki soti nan konferans lan, piblikasyon an gen konklizyon ak rekòmandasyon Komisyon Sena a, an patikilye sou twou vid ki genyen nan konesans ak bezwen an ki lakòz rechèch.
In einer Kurzfassung des Symposiumsbandes, die an Entscheidungsträger in der Politik, aber auch an die nationalen und internationalen Überwachungsorgane adressiert ist, hat die Senatskommission Beurteilungskriterien und Sicherheitsanforderungen an Funktionelle Lebensmittel in deutscher und englischer Sprache zusammengefasst und Qualitätsanforderungen an Studien zum Beleg funktioneller Wirkungen formuliert. Mit der Vorlage dieser Publikationen hat die Senatskommission nun den Rahmen für eine Beurteilung des Nutzens und des Risikos Funktioneller Lebensmittel geschaffen.
Deutsche Forschungsgemeinschaft
Functional Food - Safety Aspects
Symposiumsband
Herausgegeben von der Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln
2004, 384 S., Preis 119.- Euro
Wiley-VCH Verlag Weinheim
ISBN 3-527-27765-X
Deutsche Forschungsgmeinschaft
Kriterien zur Beurteilung Funktioneller Lebensmittel/Criteria for the Evaluation of Functional Foods - Sicherheitsaspekte/Safety Aspects Symposium/Kurzfassung Hrsg. Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln
2004, 67 S., Preis 15,90 Euro
Wiley-VCH Verlag Weinheim
ISBN 3-527-27515-0
Quelle: Bonn [ dfg ]