Вести канал

Handtmann нуди индивидуални решенија

Wenn standardisierte Lösungen an ihre Grenzen stoßen, ist es an der Zeit individuelle Ansätze zu finden. Handtmann Systemlösungen sind technisch ausgereift, jahrelang erprobt und flexibel einsetzbar. Manche Kundenanforderungen erfordern jedoch individuelle Lösungen. Im Sinne von „Meine Idee. Meine Lösung“ rückt Handtmann ab 2022 spezifische Kundenwünsche noch stärker in den Mittelpunkt...

Прочитај повеќе

Голем број на регистрации за ИФФА

Der Zuspruch der Branche zur IFFA 2022 ist ungebrochen hoch. Die Anzahl der ausstellenden Unternehmen und die belegte Fläche knüpfen an die Werte der Vorveranstaltung 2019 an. Mit einem erprobten Schutz- und Hygienekonzept bietet die Messe Frankfurt allen Teilnehmer*innen einen sicheren Rahmen für die persönliche Begegnung...

Прочитај повеќе

INTERGASTRA е откажана

Доколку одговорните за ИНТЕРГАСТРА, водечкиот саем за хотелиерството и угостителството, пред неколку недели беа сигурни дека саемот би можел да се одржи следниот февруари, ситуацијата сега изгледа поинаква: Во моментов, ИНТЕРГАСТРА / ГЕЛАТИСИМО 2022 е закажана се одржи во февруари најверојатно нема да бидат одобрени ...

Прочитај повеќе

Нема да работи без данок на месо

Nach Untersuchungen von Franziska Funke und Prof. Dr. Linus Mattauch bildet der Fleischpreis nicht die Umweltbelastungen ab, die die Viehzucht weltweit verursacht. Fleisch sei zu billig, so die Wissenschaftlerin und der Wissenschaftler vom Fachgebiet „Nachhaltige Nutzung natürlicher Ressourcen“ an der TU Berlin...

Прочитај повеќе

Крај на работните договори, Tönnies прави сметка

Точно една година по завршувањето на договорите за услуги во месната индустрија, Групацијата Tönnies направи биланс. Според ова, во изминатите 15 месеци во Германија директно се вработиле 8.500 ...

Прочитај повеќе

Живинарската индустрија гледа година на одлука за пренамена на сточарството

Германската живинарска индустрија ја повикува владејачката коалиција на семафорите да го постави вистинскиот курс што е можно побрзо за сточарите да имаат остварливи идни перспективи во Германија: „2022 е одлучувачка година за сточарството во оваа земја со цел да се постигне повеќе животински благосостојба под сигурни рамковни услови...

Прочитај повеќе

Вид на сточарство означување сега и на млекото и млечните производи

Од јануари 2022 година, потрошувачите не само што ќе можат да ја најдат добро познатата ознака за одгледување во четири фази на месото и месните производи, како и обично, туку и на млекото и млечните производи. Кога купуваат, потрошувачите на прв поглед можат да видат колку е високо нивото на благосостојба на животните кога ги чуваат млечните крави чии производи ги купуваат ...

Прочитај повеќе

Минимална плата од 11 евра во месната индустрија

Летото минатата година преговарачите во месната индустрија се договорија за колективен договор. Како што беше објавено во Федералниот весник на 30 декември, Сојузното Министерство за труд го прогласи новиот колективен договор за општо обврзувачки. Додека минималната плата во 2021 година беше 10,80 евра на час, минималната плата од 01.01.2022 евра ќе важи од 11 година ...

Прочитај повеќе

Bizerba ја проширува таблата

Сегашниот развој на технолошката компанија Бизерба радува во секој поглед. Компанијата е на солиден пат на раст и постојано ќе го следи ова во интерес на сите засегнати страни.Бизерба сега е присутна во 120 земји, има 40 подружници и неколку производствени локации ширум светот, вработува околу 4.500 луѓе и генерира околу 800 милиони евра од продажба Година ...

Прочитај повеќе

Реве освои златен крем пуф 2021 година

Rewe ја добива негативната златна кремаста пуфка: Во онлајн гласањето на организацијата на потрошувачи foodwatch, околу 28 отсто од повеќе од 63.000 учесници гласале: филето пилешки гради од сопствениот бренд на Rewe, Вилхелм Бранденбург, кој се рекламира како „климатски неутрален“, како дрската рекламна лага на годината ...

Прочитај повеќе

Потребни се политички решенија

Германското здружение на фармери (DBV), Централното здружение на германската живинарска индустрија (ZDG), германското здружение Рајфајзен (DRV), трговците на мало со храна вклучени во Иницијативата за благосостојба на животните и Иницијативата за благосостојба на животните (ITW) се обраќаат на новата федерална влада. Организациите повикуваат на одржливо политичко решение за спротивставените цели помеѓу заштитата на климата, контролата на загадувањето и благосостојбата на животните преку јасна и одржлива посветеност на политичарите за благосостојбата на животните ...

Прочитај повеќе