Enpresako jatetxean otordu egokiak behar dira

Ez joan gose lanean

Enpresako jatetxe batera joatea oso ezaguna da Alemanian: aukera hau aprobetxatu dezaketen langileen ehuneko 75ek egiten dute eta haragiarekin eta osagarriekin plater beroak nahiago dituzte. Arrain eta patata platerak, kazolak eta haragi pintxoak ere oso ezagunak dira. Askotan entsalada bat jaten da plater nagusi gisa.

ZMPren egoitzak egindako merkatu-azterketa berriaren 80ko datuen arabera, enpresetako jantokiak dira lantokiko eta prestakuntza-lekuko ostalaritzako segmenturik garrantzitsuena, bai ia ehuneko 65ko kuota duten gastuei dagokienez, bai kuota duten bisiten kopuruari dagokionez. ehuneko 2003eko Markt- und Preisberichtstelle GmbH eta CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der Deutschen Agrarwirtschaft mbH Intelect Marktforschung GmbH-en datuetan oinarrituta. Ehuneko 20ko proportzioa ostalaritzarako vending-makinen erabilerari dagokio, bisiten ehuneko 9,3 unibertsitateko eta ikastetxeko jantoki edo kafetegi batera egiten dira.

Insgesamt wurden im Jahr 2003 für die Verpflegung am Arbeitsplatz oder Ausbildungsplatz in Deutschland bei 2,24 Milliarden Besuchen rund 5,12 Milliarden Euro ausgegeben. Die Nutzung der verschiedenen Verpflegungsangebote am Arbeitsplatz verteilen sich werktags relativ gleichmäßig auf die einzelnen Wochentage; dienstags und mittwochs ist die Besucherzahl aber etwas höher. Freitags nutzen viele die Möglichkeit, ihre Arbeit früher zu beenden und suchen die Kantine oder die Mensa nicht mehr auf.

Iturria: Bonn [ZMP]

Komentarioa (0)

Oraindik ez da iruzkinik argitaratu hemen

Idatzi iruzkin bat

  1. Bidali iruzkin bat gonbidatu gisa.
Eranskinak (0 / 3)
Partekatu zure kokapena