Menos porcos en Ucraína

Exportadores alemáns con baixa cota de mercado: o consumo case se reduciu á metade en 2005

É probable que a produción de carne de porco en Ucraína diminuira preto dun cuarto en 2004. Esta evolución foi desencadeada pola dramática escaseza e aumento do prezo dos cereais forraxeiros na campaña comercial 2003/2004. Como resultado, os agricultores ucraínos reduciron drasticamente o seu gando. O número de porcos e especialmente de porcas reprodutoras caeu ao seu nivel máis baixo.

Como resultado, a produción de carne de porco no conxunto de 2005 podería ser un 30 por cento máis inferior á de 2004. En xeral, a produción reduciríase case á metade en tres anos. Non obstante, debido ao forte aumento dos prezos ao produtor, a partir de 2005 cabe esperar unha consolidación e mesmo unha ampliación do rabaño de porcas. Polo tanto, espérase que a produción volva crecer a partir de 2006.

Verbrauch bis 2005 fast halbiert

Mit einem drastischen Einbruch rechnet man auch beim Verbrauch von Schweinefleisch - von zuletzt knapp13 Kilogramm auf nur noch etwa 10 Kilogramm im Jahr 2004 und lediglich 7 Kilogramm im Jahr 2005. Kräftig nach unten gedrückt wird der Verbrauch durch den dramatischen Anstieg der Fleischpreise. Ukrainische Konsumenten mussten im Juli 2004 für Schweinefleisch fast 50 Prozent mehr ausgeben als ein Jahr zuvor.

Der für 2004 erwartete Rückgang der Produktion von beinahe einem Drittel kann vor allem wegen der bestehenden zolltechnischen Hindernisse auch nicht ansatzweise durch Importe ausgeglichen werden. Allerdings haben die Einfuhren seit 2003 zugenommen. Die Hauptlieferanten für die Ukraine waren zuletzt Polen und die USA. Die Marktanteile dieser Länder an den Importen bewegten sich bei zwei Dritteln (Polen) und einem Viertel (USA). Deutschland dürfte 2004 der drittgrößte Lieferant sein. Trotz der gewachsenen Liefermengen verfügen deutsche Exporteure jedoch nur über einen Marktanteil an den Importen von etwa zwei Prozent.

Fonte: Bonn [ZMP]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación