Mwens kochon vivan prezante

Ekspòtasyon vyann kochon te grandi

Te gen diferans klè nan komès etranje Alman nan kochon ak vyann kochon nan premye mwatye nan 2004. An patikilye, rezèv la nan kochon vivan nan Almay te tonbe pa 13 pousan nan 2,08 milyon dola tèt. Sa a prensipalman afekte enpòtasyon porsele, ki te tonbe nan 19 pousan nan jis anba 1,18 milyon dola. Nan tou de Netherlands ak Denmark, founisè prensipal Almay la, rezèv ki disponib nan porsele te piti, kidonk ekspòtasyon yo te tonbe anpil. Lè li rive angrese kochon, Olandè yo te delivre tou mwens bèt pase nan ane anvan an. Nan lòt men an, plis kochon te soti nan Denmark paske akòz grèv labatwa a nan sezon prentan an, anpil kochon pare pou labatwa te dwe ekspòte.

Ekspòtasyon Alman nan kochon vivan diman chanje konpare ak ane anvan an; Nan premye mwatye nan ane a yo te ankò alantou 387.500 bèt. Achtè ki pi enpòtan yo te Otrich ak prèske 162.200 kochon ak Netherlands ak 63.600 kochon.

Beim Schweinefleisch stiegen die Ausfuhren bei frischer und gefrorener Ware um gut zwei Prozent auf 282.500 Tonnen. Davon gingen 103.800 Tonnen nach Italien und 51.200 Tonnen in die Niederlande. In Drittländern konnten die hiesigen Exporteure insgesamt 48.340 Tonnen absetzen. Kräftig zugelegt haben auch die Ausfuhren von Verarbeitungsware. Insbesondere bei Schweinespeck stiegen die Exportmengen um beachtliche 52 Prozent auf 35.400 Tonnen, wovon allein 23.300 Tonnen nach Russland geliefert wurden.

 Die Importe an Schweinefleisch nahmen von Januar bis Juni dieses Jahres dagegen leicht ab, und zwar um knapp zwei Prozent auf 397.300 Tonnen. Das Fleisch stammte überwiegend aus Belgien, Dänemark und den Niederlanden.

Sous: Bonn [zmp]

Kòmantè (0)

Pa gen kòmantè ki te pibliye isit la ankò

Ekri yon kòmantè

  1. Post yon kòmantè kòm yon envite.
Atachman (0 / 3)
Pataje kote ou ye a