6 milyon wa ap touye

Pri ki bon pou konsomatè yo tou ap parèt an 2004

Konsomatè Alman yo ka konte tou sou yon fèt zwa ki pa chè pou St Martin ak Nwèl ane sa a: yo espere yon seri enpòtasyon menm jan an menm jan an soti nan Polòy ak Ongri kòm ane pase a, ak premye obsèvasyon pri ZMP a nan nivo magazen an tou montre direksyon sa a. . Nan premye mwatye nan mwa Oktòb, détaillants Alman yo chaje yon mwayèn de 3,31 ero pou yon kilogram nan frizè zwa nan tout kalite magazen, anviwon 30 santim mwens pase nan menm peryòd ane pase a.

An 2003, akò asosyasyon yo te antisipe asansyon Inyon Ewopeyen e yo te fè ekspòtasyon zwa soti nan Polòy ak Ongri pasyèlman san devwa. Kòm yon rezilta, livrezon nan mache Alman an ogmante pa anviwon douz pousan a 2002 tòn konpare ak 30.200. Kòm nan ane anvan yo, pwodiksyon Alman rete limite a 4.000 tòn.

Insgesamt standen dem hiesigen Markt  nach Abzug der Ausfuhren im vorigen Jahr 31.800 Tonnen Gänse und Gänsefleisch zur Verfügung, 15 Prozent mehr als in der Vorsaison. Das entspricht gut sechs Millionen Gänsen und einem Pro-KopfVerbrauch von 400 Gramm. Die Verbraucherpreise, die 2002 bei knapper Marktversorgung mit durchschnittlich vier Euro je Kilogramm gefrorene Gans so hoch waren wie noch nie, rutschten 2003 wieder ab auf 3,41 Euro.

Die Gänse aus Polen und Ungarn kommen überwiegend als Frostware in deutsche Geschäfte und werden meist zu Aktionspreisen über den organisierten Lebensmitteleinzelhandel vermarktet. Hiesige Gänse werden in der Regel frisch angeboten und sind teurer als die Frostware. Sie sind vor allem direkt ab Erzeuger, auf Wochenmärkten und im Facheinzelhandel zu haben sowie auf der Speisekarte der Gastronomie zu finden.

Sous: Bonn [zmp]

Kòmantè (0)

Pa gen kòmantè ki te pibliye isit la ankò

Ekri yon kòmantè

  1. Post yon kòmantè kòm yon envite.
Atachman (0 / 3)
Pataje kote ou ye a