CMA en DFV versterk die slaghuishandel

Programboekie van die praktykgerigte seminaarreeks gepubliseer

Hoë produkgehalte, opgeleide verkoopspersoneel, gekwalifiseerde bestuurders en 'n gevarieerde reeks produkte is die sterkpunte van die slaghuis. Sodat hierdie besonder versterk word, bied die CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der Deutschen Agrarwirtschaft mbH, in samewerking met die DFV Deutscher Fleischer-Verband eV, weer insiggewende en praktiese seminare aan veral vir eienaars, bestuurders en verkoopspersoneel in die slaghuis.

Tien seminare sal in die tweede helfte van 2004 landwyd plaasvind. Die reeks onderwerpe wissel van "Die regte vleisaanbod - of: Hoe om jou klante op lang termyn te oortuig" tot "Voedingskennis op datum - vir meer klante-advies in die slaghuis" tot "Bevoegdheid deur geoefende higiëne - operasionele maatreëls en kontroles met HACCP". Die slaghuis floreer op die feit dat beide die entrepreneurs self en die werknemers omvattend opgelei is. Die seminare, wat lank reeds deur die CMA in samewerking met die Duitse Slagtersvereniging aangebied word, verseker hierdie verdere opleiding. Ervare sprekers voorsien die deelnemers op 'n praktiese manier van beide basiese kennis en huidige wetenskaplike bevindinge.

Am 01. September beginnt die Seminarreihe mit „Mehr Umsatz – das richtige Sortiment“. Über 20 Kilogramm Käse isst jeder Bürger pro Jahr. Viele Verbraucher legen auch beim Käsekauf großen Wert auf Beratung, Qualität und Frische. Hier bietet sich für das Fleischerhandwerk eine Marktchance, die es zu nutzen gilt. Das nötige Know-how für den Käseverkauf vermitteln CMA und der DFV in dem eintägigen Seminar in Neckarsulm. Neben einer kleinen Käsekunde und Hinweisen zur Käsepflege und –lagerung erhalten die Teilnehmer Tipps zur praktischen Umsetzung eines HACCP-Konzeptes. Durch praktische Übungen erreichen die Teilnehmer einen sicheren Umgang mit dem Produkt Käse und lernen, wie das neue Wissen gekonnt im Verkaufsgespräch eingesetzt werden kann.

Auch in diesem Halbjahr erhalten die Teilnehmer der CMA-/DFV-Seminare für jeden Besuch Weiterbildungspunkte. Sobald ein Betrieb oder Teilnehmer fünf Punkte erhalten hat, ist die Teilnahme an der nächsten Veranstaltung kostenlos. Das neue Programmheft listet alle zehn Seminare für das zweite Halbjahr 2004 mit detaillierten Angaben zu Inhalt, Zielgruppe, Termin, Ort und Referenten übersichtlich auf. Es kann bei der CMA oder beim DFV kostenlos angefordert werden. Die Seminartermine finden Sie außerdem auf www.cma.de/profis_6893.php en aan www.fleischerhandwerk.de in der Rubrik „Service – Termine“.

Bron: Bonn [CMA]

Kommentaar (0)

Daar is nog geen kommentaar hier gepubliseer nie

Skryf 'n opmerking

  1. Plaas 'n opmerking as 'n gas.
Aanhegsels (0 / 3)
Deel jou ligging