Controls intensius de restes de menjar

S'han reforçat els requisits d'alimentació al sistema QS

El sistema QS ha endurit significativament els requisits per a l'ús de restes d'aliments. L'ús com a pinso en l'engreix de porcs ara està subjecte a una revisió constant a tots els nivells. Tant el processament d'aliments sobrants en pinsos líquids com la seva alimentació a les granges estan ara regulats.

Amb la revisió dels requisits de residus alimentaris, ara s'integra tota la cadena, des del punt de recollida passant pel processament fins a la granja porcina. A partir d'un informe científic sobre la seguretat dels residus alimentaris en l'alimentació animal, que QS va encarregar, s'han emès valors límit precisos per a l'ús i la prova de residus alimentaris. Durant el processament, és obligatòria la pasteurització dels residus alimentaris com a mínim a 90 °C o l'esterilització a una temperatura d'almenys 133 °C. També s'especifica amb precisió el nombre d'exàmens anuals per ubicació de l'empresa.

Zur durchgehenden Umsetzung der sicherheitsrelevanten Kriterien in der Kette müssen alle landwirtschaftlichen Betriebe, die am QS-System teilnehmen und Speisereste verfüttern, nach den allgemeinen QS-Kriterien und den zusätzlichen Anforderungen an den Transport, die Lagerung und die Verfütterung von Speiseresten auditiert werden. Diese Regelung gilt ab sofort sowohl für Betriebe, die neu ins QS-System einsteigen möchten, als auch für die Betriebe, die bereits Systempartner sind. Bereits zugelassene landwirtschaftliche Betriebe müssen die zusätzlichen Anforderungen bis spätestens zum 31. Dezember 2004 prüfen lassen.

Um QS-Betriebe mit Speiseresten beliefern zu können, müssen die Verarbeiter bis zum 31. August 2004 bei QS angemeldet und spätestens zum 31. Dezember 2004 QS-Systemteilnehmer der Stufe Futtermittelwirtschaft sein.

Nach dem 31.10.2006 dürfen Speisereste im QS-System vorbehaltlich der gesetzlichen Regelungen nicht mehr eingesetzt werden.

Font: Bonn [ qs ]

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