Stiftung Warentest-ek parrillan egindako bratwurstak probatu zituen

Saltxitxa asko konbentzigarriak ziren, baina bratwurst bat "eskasa" zen - paketean germen gehiegi

Stiftung Warentest-ek hesteetako germen maila nabarmenak eta elikagaiak hondatzea adierazten dutenak aurkitu zituen parrillan egindako bratwurstak aztertzean, Aldi-Nord-en saltzen den Hübelkamp Bratwurst-en. Txistorra hau izan zen probako kalitate-kalifikazioa "eskasa" jaso zuen produktu bakarra.

Fundazioak ontziratutako 25 txistorra parrillan erreta, tartean lau hegazti-haragiarekin, aztertu zituen usaina, zaporea, konposizioa eta germenak aldizkariaren uztaileko alean. Hübelkamp bratwurst-az gain, germen kopurua handitu egin zen beste sei produktutan hoberen aurreko datan, eta horrek hondatzearen hasiera adierazten du. Schlütterren Real Original Nuremberg Rostbratwurstak ere estafilokoko kopuru txikiekin kutsatuta zeuden, hau da, patogeno posibleekin.

16 der 25 Bratwürste waren hingegen "gut". Am besten schnitten die Schweinefleisch-Würste von Meica Bratmaxe ab. Knapp dahinter liegen die Produkte von Brennecke, Ökoland, Zimbo Gourmet und Zimmermann. Bei den Geflügel-Bratwürstchen sind die Produkte von Gutfried und Wiesenhof jeweils "gut". Zusätzlich zu den 25 abgepackten Bratwürstchen hatten die Tester neun lose, beim Fleischer eingekaufte Produkte untersucht. In der mikrobiologischen Prüfung schnitten sie "sehr gut", "gut" und "befriedigend" ab. Zwei waren "ausreichend"; auch hier waren erhöhte Gesamtkeimzahlen ein Problem. Ausführliche Informationen zu Grill-Bratwürsten finden sich in der Juli-Ausgabe von test.

Iturria: Berlin [ Stiftung Warentest ]

Komentarioa (0)

Oraindik ez da iruzkinik argitaratu hemen

Idatzi iruzkin bat

  1. Bidali iruzkin bat gonbidatu gisa.
Eranskinak (0 / 3)
Partekatu zure kokapena