Struchtúir agus costas earraí i lónadóireacht cuideachta

Tá borradh mór faoi chúrsaí lónadóireachta cuideachtaí sa Ghearmáin. I bhfianaise na bplé ar chostais, tá feidhmíocht á scrúdú níos mó. Mar sin féin, is ar éigean atá aon bhunshonraí dea-bhunaithe ar staid reatha na gceaintíní sa Ghearmáin. Rinneadh suirbhé fairsing príomhúil ag CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der Deutschen Agrarwirtschaft mbH, in éineacht le Lár-Oifig an Mhargaidh agus Tuairiscithe Praghsanna ZMP GmbH.

Soláthraíonn torthaí reatha an staidéir "Struchtúir agus costas earraí i lónadóireacht cuideachta" don chéad uair pictiúr ionadaíoch den mhargadh le haghaidh lónadóireachta cuideachta. Is uirlis thábhachtach iad na sonraí seo d’aon duine a dhéileálann go gairmiúil le lónadóireacht pobail. Chomh maith le struchtúir na míre tábhachtacha seo, cuireann an staidéar faisnéis ar fáil freisin faoi ghrúpaí táirgí agus a n-úsáid, éicea-tháirgí, foinsí ceannaigh, tionscnaimh aíonna. Déanann sé comparáid freisin idir lónadóireacht cuideachta agus lónadóireacht shóisialta. Tarraingíonn sé pictiúr cuimsitheach mar sin ar struchtúr lónadóireachta cuideachta:

    • Mitarbeiterverpflegung bieten rund 14.000 der insgesamt etwa 39.000 Betriebe mit 100 und mehr Beschäftigten an. Zwei Drittel davon kochen selber vor Ort.
    • 26 Prozent der Betriebsrestaurants werden von professionellen Caterern bewirtschaftet.
    • Nur 60 Prozent der Kantinen werden heute noch vom Arbeitgeber mit Subventionen unterstützt. Tendenz abnehmend.
    • Das Einkaufsvolumen bzw. der Wareneinsatz an Speisen und Getränken beziffert sich in der Betriebsgastronomie auf ca. 1,8 Mrd. Euro im Jahr.
    • Die höchsten Ausgaben am Warenkorb der Großküchen hat Fleisch mit 29 Prozent, ganz vorne ist hier Schweinefleisch. Tiefkühlprodukte haben in fast allen Warengruppen eine große Bedeutung.

Die komplette Studie haben CMA und ZMP in Zusammenarbeit mit der Fachzeitschrift GV-Praxis herausgegeben. Die Redakteure der Fachzeitschrift haben die in der Studie erhobenen Informationen praxisnah kommentiert und in anschaulichen Grafiken dargestellt.

Die 16-seitige Studie ist für 38 Euro beim Marketing Gastronomische Fachzeitschriften des Deutschen Fachverlages bei Sabine Neuf, Tel. 069/7595-1272, E-Mail: Tá an seoladh r-phoist a chosaint ó spambots! Ní mór go gcuirfí ar chumas thaispeáint le JavaScript! zu beziehen.

Quelle: Bonn / Frankfurt [ cma ]

Nótaí tráchta (0)

Go dtí seo, níor foilsíodh aon trácht anseo

Scríobh trácht

  1. Post trácht mar aoi.
Ceangaltáin (0 / 3)
Comhroinn do shuíomh