A oferta de aves de curral holandesa segue sendo superior á demanda

Balance preliminar de subministracións 2003

Os efectos da gripe aviar na primavera de 2003 reflíctense claramente nas cifras preliminares do mercado avícola holandés presentadas por Produktschap: A produción de carne de aves o ano pasado foi de preto de 517.000 toneladas, un 27 por cento inferior á de 2002. A produción holandesa aínda era suficientemente boa. para satisfacer a demanda interna; Non obstante, o nivel de autosuficiencia descendeu 45 puntos porcentuais ata o 149 por cento. O consumo baixou un cinco por cento ata as 2003 toneladas de carne de aves en 346.000.

A pesar das perdas de produción, os Países Baixos seguían sendo exportadores netos de aves en 2003. Non obstante, as exportacións de carne de aves caeron un 15 por cento ata as 649.000 toneladas. As exportacións de aves vivas caeron aínda máis dramáticamente, un 72 por cento ata as 20.000 toneladas. O motivo foi, entre outras cousas, a prohibición temporal da circulación de aves de curral vivas debido á gripe aviar.

Obwohl die Exporte rückläufig waren, führten die Niederländer mit den insgesamt 669.000 Tonnen Geflügel 152.000 Tonnen mehr aus, als im eigenen Land produziert wurde. Von 2002 auf 2003 stiegen die Importe von Geflügelfleisch um zehn Prozent auf 411.000 Tonnen. Die Lebendeinfuhren an Geflügel sanken pestbedingt um 43 Prozent auf 75.000 Tonnen.

Hähnchenfleisch dominiert stark

Der Pro-Kopf-Verbrauch in den Niederlanden nahm 2003 ab, und zwar um 1,2 Kilogramm auf 21,3 Kilogramm. Rund drei Viertel des Verbrauchs entfielen dabei auf Hähnchenfleisch. Der Anteil von Puten- und Suppenhennenfleisch lag bei jeweils elf Prozent.

Bezogen auf die Produktion fällt die Dominanz des Hähnchenfleischs noch deutlicher ins Auge. So waren im vergangenen Jahr immerhin 91 Prozent der Bruttoeigenproduktion in unserem Nachbarland Hähnchen. Suppenhennen hielten einen Anteil von vier Prozent, Puten von drei Prozent, und sonstiges Geflügel kam zusammen auf zwei Prozent.

Fonte: Bonn [ZMP]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación