Controis intensivos de sobras

Requisitos para a alimentación no sistema QS endurecidos

O sistema QS endureceu significativamente os requisitos para o uso de restos. O uso como alimento animal na engorda de porcos está agora sometido a unha rigorosa revisión a todos os niveis. Tanto a transformación de sobras en materia de penso líquido como a súa alimentación nas explotacións están recentemente reguladas.

Coa revisión dos requisitos de sobras, agora está implicada toda a cadea, dende o punto de recollida pasando pola transformación ata a explotación porcina. A partir dun informe científico sobre a seguridade dos restos na alimentación animal encargado por QS, emitíronse valores límite precisos para o uso e proba de restos. Durante o procesamento é obrigatoria a pasteurización dos sobrantes a polo menos 90 °C ou a esterilización a unha temperatura de polo menos 133 °C. Tamén se especifica con precisión o número de inspeccións anuais por sitio.

Zur durchgehenden Umsetzung der sicherheitsrelevanten Kriterien in der Kette müssen alle landwirtschaftlichen Betriebe, die am QS-System teilnehmen und Speisereste verfüttern, nach den allgemeinen QS-Kriterien und den zusätzlichen Anforderungen an den Transport, die Lagerung und die Verfütterung von Speiseresten auditiert werden. Diese Regelung gilt ab sofort sowohl für Betriebe, die neu ins QS-System einsteigen möchten, als auch für die Betriebe, die bereits Systempartner sind. Bereits zugelassene landwirtschaftliche Betriebe müssen die zusätzlichen Anforderungen bis spätestens zum 31. Dezember 2004 prüfen lassen.

Um QS-Betriebe mit Speiseresten beliefern zu können, müssen die Verarbeiter bis zum 31. August 2004 bei QS angemeldet und spätestens zum 31. Dezember 2004 QS-Systemteilnehmer der Stufe Futtermittelwirtschaft sein.

Nach dem 31.10.2006 dürfen Speisereste im QS-System vorbehaltlich der gesetzlichen Regelungen nicht mehr eingesetzt werden.

Fonte: Bonn [qs]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación