Prezos das materias primas perennes

... e non só en Suíza

A discusión sobre os prezos das materias primas no mercado da carne é un verdadeiro problema de longa duración, especialmente na agricultura suíza, moi subvencionada. É obvio que os produtores queren o prezo máis alto posible, mentres que os procesadores e venda polo miúdo prefiren un prezo baixo. De calquera xeito, o chamado "ciclo do porco" sempre provoca cabezas quentes.

O negocio da carne en Suíza é todo menos fácil. O gandeiro asume certo risco ao albergar os animais. Aínda que seguro que poderá vender os seus animais cando estean listos para o sacrificio, aínda non sabe a que prezo. Pode reaccionar esperando un pouco antes de ir ao matadoiro. A produción conxunta é a palabra clave para os procesadores suízos. Un porco non só consiste en filete ou costeletas, unha carne non só en entrecote. A diferenza do estranxeiro, onde existe comercio a este nivel, un gran procesador debe comprar o animal enteiro e non só as pezas necesarias. Isto significa que todas as pezas utilizables deben venderse independentemente das vendas ou dos picos estacionais.

Beim Handel und in verminderter Form auch bei den Verarbeitern kommt die Nachfrage-Elastizität der Konsumenten zum Zuge. Steigt der Preis, verschiebt sich der Konsum zu anderen Fleischgattungen. Steigen die Preise bei allen Fleischgattungen, schränkt das den Konsum ein. Der Konsument reagiert schnell und direkt, oft auch mit Einkäufen im benachbarten Ausland. Interessant fällt dabei der Vergleich zu unserem Nachbarland Deutschland aus. In der Kalenderwoche 28/2004 lag der durchschnittliche Preis für konventionelles Kuhfleisch bei rund CHF 3,50/kg (Schweiz CHF 6,80/kg), für konventionelles Rindfleisch bei rund CHF 4,15/kg (Schweiz CHF 7,50/kg) und für konventionelles Schweinefleisch bei CHF 2,40/kg (Schweiz 4,80/kg)1).

Im stark regulierten Schweizer Markt können bereits leichte Veränderungen bei Angebot oder Nachfrage grosse Schwankungen auslösen, wie die Grafik mit der langfristigen Preisentwicklung der Fleischgattungen Schwein und Kuh verdeutlicht. Diese starken Ausschläge sind für alle Marktteilnehmer problematisch.

Fonte: Basel [Campá]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación