Poukisa bè an sante

Syans te demanti ke li ogmante kolestewòl. Men, konsomatè yo ta dwe tcheke ak anpil atansyon ki grès yo chwazi, rapò sou SANTE VIVAN

Kit pen lekòl la, woulo oswa sandwich - nou fè pen chak jou. Prèske toujou sou li: bè oswa magarin. Men, ki sa ki an sante, ki sa nou ta dwe peye atansyon a lè achte? Nouvo edisyon nan magazin sante HEALTHY LIVING (09/2009) bay repons aktyèl pou kesyon ki pi enpòtan yo sou grès gaye.

Yon agiman an favè bè se ke li se youn nan manje ki pi natirèl nan tout. Li gen vitamin D, A, E ak K epi li fasil pou dijere. Sa sanble paradoks - yon grès fasil dijèstibl - men li vrèman se. Paske bè konsiste de apeprè 50 pousan asid gra satire, men sa yo se sitou "kout-chèn" ak Se poutèt sa pi fasil kraze. Menm gen krentif pou kolestewòl kounye a te tounen soti yo dwe enjustifye, rapò HEALTHY VIRE. Kòm yon etid pa Inivèsite Harvard (USA) montre, yon rejim alimantè moun rich nan bè ak ze gen sèlman yon ti efè sou nivo kolestewòl la. Predispozisyon jenetik, laj oswa mouvman gen efè pi plis pwononse.

Die meisten Margarinen sind rein pflanzlich und damit von Natur aus cholesterinfrei. Um sicherzugehen, sollte auf einen entsprechenden Hinweis auf der Packung geachtet werden, denn rein rechtlich können 10 Prozent der Fette auch tierischen Ursprungs sein.

Margarine bleibt länger frisch, ist günstiger und enthält einen höheren Anteil an lebensnotwendigen mehrfach ungesättigten Fettsäuren als Butter. Ob diese aber wirklich der Gesundheit nutzen, hängt von den enthaltenen Pflanzenölen ab. So sind Raps-, Walnuss-, Oliven- und Leinöl gute Lieferanten einfach ungesättigter Fettsäuren, die vor Herz-Kreislauf-Erkrankungen schützen. Anders Sonnenblumen- oder Distelöl: Sie enthalten viele mehrfach ungesättigte Omega-6-Fettsäuren. Inzwischen weiß man, dass allzu viele dieser Ölbestandteile die Verwertung der herzschützenden Omega-3-Fettsäuren blockieren.

Ergänzend weist HEALTY LIVING darauf hin, dass Ernährungsexperten heute versteckte Fette weit mehr Sorgen machen als die Streichfette: So enthält beispielsweise ein Croissant 12 Gramm Fett, eine Portion Mascarpone 24 Gramm - halb beziehungsweise genauso viel wie eine Portion Butter.

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