Estati PSE nan kochon mache-konfòme - rezilta nan siveyans nan divès labatwa nan Almay

39. Kulmbacher semèn

Nan pwodiksyon vyann kochon, li enpòtan pou toujou garanti konsomatè yo yon bon kalite pwodwi final. Mezi apwopriye pou sa a sou bò elvaj yo se sanitasyon jèn MHS nan elve manman ak papa, enklizyon de karakteristik kalite vyann nan seleksyon an ak, sou bò endistri abataj la, itilize nan espès ki apwopriye, transpò dou ak teknoloji touye ki gen ladan refwadisman efikas. rejim yo. Etid la te fèt, ki baze sou done vaste ki soti nan plizyè labatwa nan diferan eta federal, te gen entansyon bay yon apèsi sou nivo bon jan kalite aktyèl la.

Egzamen yo te fèt sou 1 ane sou yon total 20.364 kochon labatwa ki soti nan 7 labatwa nan kat eta federal. Yo te anrejistre konduktiviti (LF) ak valè Py nan misk longissimus nan nivo 13yèm ak 14yèm zo kòt yo 18 a 24 èdtan apre lanmò. Tou de metòd yo baze sou pwopriyete yo pasif elektrik nan vyann. Pandan ke premye a detèmine konduktivite nan espas ki ekstraselilè ak yon pòsyon endefini nan espas ki la entraselilè, valè Py karakterize pwopòsyon selil entak nan volim total la (Schöberlein et al., 1999). Valè LF ak Py yo korelasyon ak r = -0,65 nan materyèl prezan an. Yo te sipoze yon valè LF > 7 mS/cm ak yon valè Py <30 kòm valè limit PSE. Dapre pwòp etid anvan nou yo, valè sa yo koresponn apeprè a yon valè pH1 (45 min apre mortem) nan 5,8 ak yon pèt degoute nan 6%. Pou klasifikasyon klas bon jan kalite "bon kalite", yo te chwazi yon valè LF <5 mS/cm ak yon valè Py > 50, ki koresponn apeprè a yon valè pH1 6,0 ak yon pèt degoute 4,0%. Yo te kalkile pati nan PSE ak pati nan klas bon jan kalite "bon kalite" apati vyolasyon valè limit nan chak karakteristik endividyèl kòm byen ke pou tou de karakteristik yo.

Die varianzanalytische Auswertung ergab, dass Schlachtbetrieb, Jahreszeit, Handelsklasse und Schlachtgewicht einen signifikanten Einfluss auf die Fleischqualität ausübten. Die PSE-Anteile in den verschiedenen Schlachtbetrieben variierten zwischen 1,5 und 27,0 % bezüglich LF bzw. 4,3 und 15,6 % bezüglich Py. 1,2 bis 8,8 % der Schlachtkörper überschritten in beiden Merkmalen die unterstellten PSE-Grenzwerte. In den Herbstmonaten war eine etwas bessere Fleischqualität zu beobachten als zu den übrigen Jahreszeiten. Obwohl die Korrelationen von LF und Py zum Muskelfleischanteil nur im niedrigen Bereich lagen (r = 0,14 bzw. -0,12), stieg der Anteil an PSE mit besserer Handelsklasseneinstufung deutlich an. Schwerere Schweine hatten tendenziell eine schlechtere Fleischqualität auch innerhalb einer Handelsklasse.

Dass nur ca. 49 % der Schlachtkörper in die Qualitätseinstufung "gute Qualität" gelangten, ist ein Indiz dafür, verstärkte Anstrengungen zur Anhebung des Qualitätsniveaus zu unternehmen. Empfehlenswert ist darüber hinaus, analoge Untersuchungen auch in anderen Bundesländern durchzuführen und in gewissen Zeitabständen zu wiederholen.

literati:

Schöberlein, L.; Scharner, E.; Honikel, K.O.; Altmann, M.; Pliquett, F.: Der Py-Wert als Fleischqualitätsmerkmal. Fleischwirtschaft, 79 (1999) 116-120

Quelle: Kulmbach [ ALTMANN, Monika [2] , KIRCHHEIM, U. [3], SCHÖBERLEIN, Lore [4], WÄHNER, M. [5], WICKE, M. [6], und FISCHER, K. [7] ]

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