Manje fonksyonèl - an sante ak bon gou

Len yo di pou pwoteje kont kansè - men gou a se pa pou tout moun. Kounye a chèchè yo izole eleman ki gen anpil valè nan lin. Enkòpore nan pen, gato oswa pansman, yo sipòte òganis lan san okenn efè segondè dezagreyab

Gato ki ka pwoteje kont kansè? Pasta ki diminye kolestewòl? Ki sa ki son tankou yon kaskad piblisite ta ka byento vin yon reyalite. Chèchè nan Enstiti Fraunhofer pou Jeni Pwosesis ak Anbalaj IVV nan Freising te izole konpozan ki gen anpil valè nan grenn len ak lupin epi yo te enkòpore yo nan divès manje sou yon baz tès: len nan gato, pen, pansman ak sòs, lupin nan pen, woulo ak pasta. . Rezilta a se tou de bon gou ak an sante. »Anplis de anpil fib dyetetik idrosolubl, pye koton swa gen lignan tou. Sibstans sa yo se phytoestrogens ak Se poutèt sa gen efè ki sanble ak izoflavon yo li te ye nan plant soya. Dapre literati a, yo ta dwe pwoteje kont fòm kansè ki depann de òmòn, sa vle di kansè nan tete ak pwostat," di Dr. Katrin Hasenkopf, manadjè pwojè nan IVV la. "Lupin yo, nan lòt men an, gen sibstans ki, dapre etid nou yo, gen yon efè pozitif sou nivo kolestewòl."

Doch wie isolieren die Forscher die wertvollen Bestandteile? »Wir nutzen die unterschiedliche Löslichkeit der verschiedenen Fraktionen: So lösen sich bei einem sauren pH-Wert zunächst die unerwünschten Bitterstoffe. Stellt man dann wieder einen neutralen pH-Wert ein, erhält man die wertvollen Proteine – ohne bitteren Geschmack. Durch verschiedene Filtrationsschritte können wir zudem große von kleinen Bestandteilen trennen«, erklärt Hasenkopf.

Die Isolierung der wertvollen Fraktionen haben die Wissenschaftler bereits im Griff. Nun stehen weitere Untersuchungen an, die die erhofften Wirkungen bestätigen sollen. »Aus der Literatur sind die gesundheitsfördernden Wirkungen der Leinsaat und der Lupinenkerne zwar bekannt, aber es gibt noch zu wenige aussagekräftige wissenschaftliche Untersuchungen dazu. Das Potenzial dieser Stoffe ist sicherlich sehr hoch«, sagt Hasenkopf. Auf der Messe Biotechnica vom 7. bis 9. Oktober in Hannover stellen die Forscher die Leinsaat- und Lupinenlebensmittel vor (Halle 9, Stand E29). In etwa drei Jahren, hofft die Expertin, dürften die neuen cholesterinsenkenden Lebensmittel in den Supermarktregalen erhältlich sein – und vielleicht auch Kuchen, Brötchen und Soßen, angereichert mit wertvollen Leininhaltsstoffen.

Sous: Freising [ IVV ]

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