Seminar CMA/DFV baharu melatih perbualan jualan

Kecekapan dalam kedai daging

“Roulade yang lazat, panggang gulung klasik, sirip ragout halus atau fondue pedas: semua hidangan daging yang popular. Tetapi potongan daging lembu, daging babi, daging lembu dan kambing yang manakah paling sesuai untuk ini? Kakitangan jualan di kedai daging sepatutnya dapat menjawab soalan ini, kerana nasihat yang cekap adalah penting untuk menarik dan mengekalkan pelanggan. Untuk menyokong perdagangan daging, CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der deutsche Agrarwirtschaft mbH dan DFV Deutscher Fleischer-Verband eV telah membangunkan seminar latihan bertajuk: “Kualiti dan harga dalam perbincangan jualan – hujah profesional untuk produk berkualiti tinggi anda” , yang akan berlangsung pada 27/28 September 2004 dalam Bad Neuenahr.

"Kualiti barangan, nasihat peribadi dan maklumat yang boleh difahami tentang pengeluaran produk adalah sebab yang baik untuk membeli-belah di kedai daging pakar," kata Maria Hahn-Kranefeld, yang bertanggungjawab untuk latihan pengurusan jualan di CMA. "Kami mahu membantu jurujual menggunakan kekuatan peruncit pakar ini secara menguntungkan apabila bercakap dengan pelanggan."

Manfred Gerdemann, Seminarleiter und erfahrener Berater für die Fleischwirtschaft legt deshalb großen Wert auf das Argumentationstraining. Er erläutert den Teilnehmern, wie sie Kaufhindernisse beim Kunden erkennen können. Anhand verschiedener Techniken lernen sie, schwierige Verkaufssituationen zu meistern. Ziel der Übungen ist es, Kundeneinwände richtig zu deuten und letztendlich erfolgreich zu überwinden.

Um das gewonnene Wissen auch richtig anzuwenden, ist ein Großteil des zweitägigen Seminars für das Praxistraining reserviert. Dabei üben sich die Teilnehmer beispielsweise in der gekonnten Beschreibung der Fleischteile. Sie veranschaulichen sich deren Vorteile und Unterschiede, nennen Verwendungsmöglichkeiten und Zubereitungsvariationen. Auch das Wurstsortiment kommt nicht zu kurz. Die Teilnehmer erfahren nicht nur, wodurch sich die einzelnen Sorten auszeichnen, sie lernen auch, deren Besonderheiten und Geschmack treffend zu beschreiben. Die gesamten Informationen münden letztendlich in einen Argumentationskatalog. Er soll dabei helfen, wiederkehrende Fragen und Einwände professionell zu meistern.

Seminartermin: 27. bis 28. September 2004

Seminarzeit: 1. Tag: 13.00 bis 18.00 Uhr
             Hari pertama: 2:09.00 petang hingga 15.00:XNUMX petang
                                 
Seminarort:  Bad Neuenahr

Yuran seminar: 250 euro termasuk VAT.

Referent: Manfred Gerdemann

Orang hubungan anda di CMA:

Maria Hahn Kranefeld
Jabatan latihan pengurusan jualan
Telefon: 0228/847-320
Faks: 0228/847-1320
E-mail: Ini alamat e-mail ini dilindungi dari Spambot! Mesti diaktifkan untuk memaparkan JavaScript!

Sumber: Bonn [cma]

Komen (0)

Belum ada komen yang diterbitkan di sini

Tulis komen

  1. Hantar komen sebagai tetamu.
Lampiran (0 / 3)
Kongsi lokasi anda