Protein - genius yang salah faham?

Forum Pemakanan Godesberg 2004

Terdapat lebih banyak protein daripada yang anda fikirkan. Protein mengandungi lebih banyak kekuatan yang tidak diketahui sebelumnya dan lebih banyak potensi masa depan. Ini ditunjukkan pada 29 dan 30 April 2004 oleh dua belas penceramah terkenal di Forum Pemakanan Godesberg ke-4. Di bawah tajuk "Protein - genius yang salah faham? Kekuatan - Potensi - Perspektif "yang mereka hasilkan hasil kajian semasa dalam" Redoute "di Bonn-Bad Godesberg dan membincangkannya dengan latar belakang cadangan diet yang ditetapkan.

Pengarah ilmiah adalah Profesor Hans Konrad Biesalski dari University of Stuttgart-Hohenheim. Akhirnya, para pakar menyiasat persoalan apakah salah faham akan menjadi genius yang diakui.

Der Nährstoff Eiweiß ist alles andere als ein stilles Pflänzchen – auch wenn es bisher beim Thema Eiweiß in der Forschung vergleichsweise ruhig war. Im Mittelpunkt der zweitägigen Veranstaltung sind tierische und pflanzliche Proteinquellen und deren Qualität ebenso Thema wie neue Verfahren zur Herstellung von Lebensmitteln aus Eiweiß. Außerdem werden Sicherheitsaspekte von traditionellen und modernen Lebensmitteln erörtert. Im zweiten Teil des Ernährungsforums steht die ernährungsmedizinische Seite des Nährstoffs Eiweiß im Fokus.

Das Programm sowie ein Anmeldeformular zum Ernährungsforum 2004 erhalten Interessierte bei der CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der deutschen Agrarwirtschaft mbH, Referat Wissenschafts-PR, Dr. Andrea Dittrich, Koblenzer Straße 148, 53177 Bonn, Tel. 0228/847-342, Fax 0228/847-202 oder im Internet unter www.cma.de.

Die Teilnahmegebühr beträgt 170 Euro inklusive Essen und Getränke. Mitglieder von DGE, DGEM, VDD und VDOE können die ermäßigte Gebühr von 120 Euro in Anspruch nehmen.

Sumber: Bonn [cma]

Komen (0)

Belum ada komen yang diterbitkan di sini

Tulis komen

  1. Hantar komen sebagai tetamu.
Lampiran (0 / 3)
Kongsi lokasi anda