Urdaiazpikoa garestiagoa - txerri prezioak errekor mailan

Oihan Beltzeko Urdaiazpiko Fabrikatzaileen Babesteko Elkarteak prezioen igoera iragarri du

"Gure bizkarra hormaren kontra dugu", dio Karl-Heinz Blumek, Black Forest Urdaiazpikoaren Fabrikatzaileen Babeserako Elkarteko presidenteak, azken sei hilabeteetan txerri-lehengaien prezioen bilakaera azkarrari buruz komentatuz. Ekoizleen prezioak ehuneko 35 inguru igo dira eta hori fabrikatzaileen eta prozesatzeko enpresen kontura dago soilik. Urteko 12 milioi euroko fakturazioarekin, haragi produktuen industria Alemaniako elikagaien industriaren adar nagusietako bat da.

Prezioen garapen horren ondorioz presio handia jasan duten Oihan Beltzeko urdaiazpikoaren fabrikatzaileak ez dira jada kostu lehergarrien presio hori xurgatzeko gai, arrazionalizatzeko eta aurrezteko ahalegin guztiak egin arren. Ez da soilik Oihan Beltzeko urdaiazpikoaren kalitate estandar altua bermatzea. Enpresen biziraupenari buruzkoa da, haien irabazien egoera estua baita. 

"Es wird daher mit sofortiger Wirkung eine Preiserhöhung zwischen 50 und 80 Cent pro Kilo je nach Spezifikation geben, dies entspricht einer Steigerung von ca. 10 Prozent," kündigte Blum jetzt in einer Presseerklärung an.

Der Bundesverband der Deutschen Fleischwarenindustrie e.V. weist die Erzeugerpreise für Schlachtschweine auf dem höchsten Stand aus. Lag die Notierung für den Kilopreis im Januar bei 1,15 Euro, so ist sie aktuell bei 1,57 Euro.

Gründe für diesen Preisanstieg liegen in der europaweiten Verknappung von Schweinefleisch als eine Folge des im Jahr 2003 begonnenen Abbaus von Produktionskapazitäten sowie in der verstärkten Nachfrage insbesondere aus den neuen EU-Beitrittsländern.

Schwarzwälder Schinken ist die Nummer 1 unter den regionalen deutschen Schinkenspezialitäten mit einer Gesamtproduktion von 4,9 Millionen Stück (27.200 Tonnen) im Jahr 2003. Der Schutzverband der Schwarzwälder Schinkenhersteller mit Sitz in Villingen-Schwenningen repräsentiert über 90 Prozent der Erzeugerbetriebe. 

Iturria: Villingen-Schwenningen [Schutzverband der Schwarzwälder Schinkenhersteller]

Komentarioa (0)

Oraindik ez da iruzkinik argitaratu hemen

Idatzi iruzkin bat

  1. Bidali iruzkin bat gonbidatu gisa.
Eranskinak (0 / 3)
Partekatu zure kokapena