Arrain gehiago dago mahai gainean

Biztanleko kontsumoak gora egin zuen berriro 2003an

Alemaniako kontsumitzaileek arrain gehiago jan zuten iaz berriro: pertsonako 14,4 kilogramo arrain, krustazeo eta molusku haragirekin, 2002 gramo handitu zuten kontsumoa 400arekin alderatuta, Estatistika Bulego Federalaren eta Nekazaritza eta Nutrizio Bulego Federalaren lehen datuen arabera. . Hala ere, 15,3etik 2001 kiloko biztanleko kontsumorik handiena ez zen iritsi; Garai hartan, behi-haragiaren BSE krisia zela eta, alemaniarrek gero eta gehiago jotzen zuten hegazti eta arrainetara.

Nazioarteko konparaketa batean, ordea, Alemaniako kontsumitzaileak ez dira arrain jale esanguratsuak. Urruti daude munduko liderren kontsumo mailara heltzetik, islandiarrek bezala urtean biztanleko 90 kilo arrain inguru kontsumitzen baitute edo japoniarrek eta portugesek, bakoitzak 60 kilogramo baino gehiagorekin.

Importware dominiert den Markt

Insgesamt wurden im vergangenen Jahr in Deutschland 1,19 Millionen Tonnen Fisch (Fanggewicht) verbraucht, gut zwei Prozent mehr als in 2002. Die deutschen Fischer brachten dabei rund 310.000 Tonnen Fisch an Land, importiert wurden 1,65 Millionen Tonnen und ausgeführt knapp 770.000 Tonnen. Unsere Hauptlieferländer waren Dänemark, Norwegen, China und die Niederlande. Die deutschen Exporte gingen überwiegend in die Länder der Europäischen Union, vor allem nach Frankreich, in die Niederlande und nach Italien.

Generell dominieren an unseren Märkten drei Fischarten: Alaska-Seelachs mit einem Anteil von rund dreißig Prozent und Hering sowie Thunfisch mit zusammen noch mal etwa dreißig Prozent. Die hiesigen Konsumenten kaufen den meisten Fisch als Tiefkühlprodukt, gefolgt von Konserven und Marinaden, wie Herings-, Thunfisch- oder Sardinenkonserven. Frischfisch macht nur ungefähr ein Zehntel der erworbenen Ware aus.

Iturria: Bonn [ZMP]

Komentarioa (0)

Oraindik ez da iruzkinik argitaratu hemen

Idatzi iruzkin bat

  1. Bidali iruzkin bat gonbidatu gisa.
Eranskinak (0 / 3)
Partekatu zure kokapena