Użu ta' kisi tal-bovini - l-adozzjoni tar-regoli tal-Awtorità Dinjija tas-Saħħa tal-Annimali OIE

Il-pożizzjoni tal-Uffiċċju Veterinarju Federali Żvizzeru

Anke f’pajjiżi bħall-Iżvizzera jew il-Brażil, fejn isseħħ jew tista’ sseħħ l-BSE, ċerti partijiet ta’ baqra jistgħu jintużaw bħala ikel mingħajr ebda dubju. Dan jinkludi l-laħam. Skont l-Organizzazzjoni Dinjija tas-Saħħa tal-Annimali OIE, partijiet mill-imsaren ukoll ma jagħmlux ħsara u jistgħu jintużaw bħala kisi taz-zalzett, pereżempju.

Mit der nun eingereichten Risikoanalyse „TSE Risk Assessment for use of bovine casings“ soll die Diskussion in der Europäischen Union angeregt werden, mit dem Ziel, dass die EU und in der Folge auch die Schweiz die OIE-Regeln bezüglich des Rinderdarmes übernehmen. Eingereicht wurde die Risikoanalyse am Freitag, 19. Dezember, bei der EU-Kommission.

Die Kommission wird, falls sie eine Neubeurteilung ins Auge fasst, bei der Euopäischen Lebensmittelbehörde EFSA eine Beurteilung verlangen und darauf abstützend entscheiden, ob Teile des Rinderdarms künftig als Lebensmittel verwendet werden dürfen. Dieses Verfahren dauert üblicherweise mindestens 6 Monate. Wie groß die Erfolgsaussichten sind, ist heute schwer abschätzbar.

Quelle: Bern [ Dr. Jürg Rüfenacht, Head of International Trade ]

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