Jitilfu l-piż bil-Fattur Glyx

Parti 1 tas-serje ta' għajnuna "Rakkomandazzjonijiet nutrizzjonali mqiegħda għall-prova"

Il-fattur Glyx jinsab fuq fomm kulħadd. L-esperti qed jiddiskutuha, il-konsumaturi qed jieklu ħobż Glyx u jixtru kotba tad-dieta Glyx, u anke reċentement twaqqaf Istitut Glyx fi Frankfurt, li jagħti lill-ikel siġill Glyx. Hemm kunċett nutrittiv sensibbli warajh, iżda mhuwiex ġdid.

Il-fattur Glyx jirrappreżenta l-effettività taz-zokkor fid-demm tal-ikel, imsejjaħ ukoll l-indiċi gliċemiku jew GI. GI għoli jfisser li l-karboidrati tal-ikel jiġu diġeriti malajr u jidħlu fid-demm, u b'hekk il-livelli taz-zokkor fid-demm jogħlew malajr. Dan jiġri wara li jinbelgħu ikel b'ħafna lamtu jew zokkor, bħal ħobż abjad, ross abjad, patata, ħelu u soda. Madankollu, livelli għoljin taz-zokkor fid-demm iwasslu wkoll għal żieda fl-insulina, li tippromwovi l-formazzjoni ta 'xaħam tal-ġisem u tista' żżid l-aptit. Biex jiġi evitat dan l-effett, ikel b'GI baxx huwa rakkomandat għal telf ta 'piż. Il-biċċa l-kbira tal-ħxejjex, frott, legumi u l-ikel kollu li huwa intrinsikament baxx fil-karboidrati, bħal prodotti tal-ħalib, ġobon, ħut u laħam, għandhom dan.

Bei den Kohlenhydratträgern sind der Verarbeitungsgrad und der Ballaststoffgehalt entscheidend. Vollkornbrot ist vorteilhafter als Baguette, kernige Haferflocken besser als Cornflakes und Pellkartoffeln günstiger als Kartoffelpüree. Ernährungsphysiologisch gesehen ist die Auswahl wenig verarbeiteter und ballaststoffreicher Lebensmittel durchaus sinnvoll, da sie wenig Energie liefern und gut sättigen. Deshalb sind reichlich Gemüse, Obst und Vollkornprodukte im Speiseplan auf jeden Fall hilfreich beim Abnehmen. Dies deckt sich mit den bisherigen Empfehlungen für eine vollwertige Ernährung und ist bekannt.

Dass allzu viele Weißmehlprodukte, Pizzen, Schokoriegel und Limonaden in einer Diät fehl am Platze sind, ist auch nicht neu. Insofern ist der Glyx-Faktor keine Modeerscheinung, sondern ein sinnvolles Ernährungskonzept. Nur - wie so oft - die Verpackung macht’s. Allein der Name Glyx-Brot klingt verheißungsvoller als das simple Wort Vollkornbrot - auch wenn die Zutaten sich kaum voneinander unterscheiden.

Sors: Bonn [Dr. Maike Groeneveld - għajnuna ]

Kummenti (0)

S’issa, l-ebda kummenti ma ġew ippubblikati hawn

Ikteb kumment

  1. Poġġi kumment bħala mistieden.
Mehmużin (0 / 3)
Aqsam il-lokalità tiegħek