Newskanal

EU-weite Einbußen beim Geflügelfleisch

In Deutschland aber erneuter Produktionsanstieg

Bezogen auf die EU insgesamt hatte Geflügelfleisch zuletzt eine „Durststrecke“ durchzustehen: Nach Jahren kontinuierlichen Wachstums waren bereits 2002 leichte Produktionsrückgänge zu verzeichnen. 2003 ist die Geflügelfleischerzeugung in der EU sogar deutlich eingebrochen; nach bisher vorliegenden Schätzungen aufgrund nationaler Angaben ergibt sich ein Rückgang von fast sechs Prozent auf 8,82 Millionen Tonnen.

Am stärksten waren die Einbußen 2003 in den Niederlanden; vor dem Hintergrund der letztjährigen Geflügelpestwelle geht man bislang von einer um gut 25 Prozent reduzierten Geflügelfleischerzeugung aus. Aber auch aus anderen bedeutenden Produktionsländern werden deutliche Drosselungen gemeldet – so aus Frankreich und Italien. In Spanien zeigt die Produktionskurve nach vorangegangenem starken Anstieg ebenfalls wieder nach unten. Allerdings gibt es Zweifel an der Zuverlässigkeit der spanischen Statistiken. Als einziges namhaftes Produktionsland verzeichnete Deutschland erneut einen Anstieg der Geflügelfleischerzeugung, und zwar um drei Prozent auf 1,07 Millionen Tonnen.

Li plis

Kouran ZMP mache tandans

Bèt ak vyann

Yo te dekri demann pou vyann bèf nan mache an gwo Alman pandan Semèn Sen an kòm yon pati kalm ak an pati kòm fiks. Pati presye yo te toujou nan forefront de enterè; Forequarters yo te souvan neglije. Pwovizyon an limite nan bèt pou labatwa te ase pou satisfè demann lan ki pi soumèt nan labatwa yo. Achtè yo te eseye bese pri yo pou bèt gason ankò, men sa a sèlman reyisi rejyonalman. Nan kòmansman nouvo ane a letye, sèlman yon kantite limite nan bèf te disponib pou labatwa. Labatwa yo sitou peye pri ki pa chanje. Dapre yon BECA preliminè, mwayèn federal peze pou bèf nan klas komès vyann O3 stagnation nan 1,79 ero pou chak kilogram nan pwa labatwa. Jenn towo bèf nan klas R3 te pran 2,49 ero pou chak kilogram, yon santim mwens pase semèn anvan an. Kagezon vyann bèf la nan peyi vwazen yo anjeneral te kouri piti piti. – Nan semèn kap vini an, demann vyann bèf gen anpil chans pou yo pi trankil pase anvan epi konsantre sou atik ki pi bon mache. Yo prevwa ke jenn ti towo bèf ak bèf labatwa yo ap fè kòmès nan pri ki apèn konsève oswa ki pa chanje. – Vwal te sitou nan demann rapid anvan Pak. Pwovizyon pou ti towo bèf pou labatwa te ase pou satisfè demann ak pri yo te rete jeneralman estab. Ti towo bèf pou labatwa ki te voye bòdwo nan yon pousantaj plat kontinye chache alantou 4,68 ero pou chak kilogram pwa labatwa. – Ti towo bèf Holstein kontinye ap evalye byen fèm. Nan semèn kap vini an, sepandan, pri ki estab yo ka espere nan pi bon, kòm rezèv la ap ogmante, pandan y ap volonte nan fatteners yo enstale yo ta ka yon ti jan pi pridan.

Li plis

Leckere Schweinereien

Neue CMA-Broschüre mit zahlreichen Rezepten erschienen

Schweinefleisch gehört seit jeher zu den beliebtesten Fleischsorten in Deutschland. Und das nicht ohne Grund – mit Schweinefleisch lassen sich unzählige Gerichte zaubern. Die CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der deutschen Agrarwirtschaft mbH präsentiert in ihrer neuen Broschüre „Schweinefleisch Rezepte“ vielfältige Köstlichkeiten mit dem hellrosafarbenen, schmackhaften Fleisch. 

Durch seine Fülle an Teilstücken und Zubereitungsmöglichkeiten bringt Schweinefleisch aus unseren Regionen nicht nur jede Menge Abwechslung auf den Speiseplan. Es macht’s durch seine flexible Verwendbarkeit einfach leicht, sich ausgewogen und vielseitig zu ernähren. Nacken, Schulter, Haxe oder Schinken – aus den verschiedenen Teilstücken lassen sich schmackhafte Gerichte zubereiten. Wie wäre es beispielsweise mit einem Krustenbraten mit Sommerkräutern, Haxenmedaillons auf Rahmwirsing oder „Heißen Sushi“ von der Schweinekeule? Eine Vielzahl mit Bildern illustrierte Rezepte laden die Verbraucher zum Nachkochen und Genießen ein. Die 24-seitige Broschüre verrät außerdem, dass Schweinefleisch nicht nur lecker, sondern auch ernährungsphysiologisch wertvoll ist. Insbesondere als Quelle für Vitamin B1, B6 und Selen ist es ein wichtiger Bestandteil einer ausgewogenen und abwechslungsreichen Ernährung.

Li plis

Deli Fresh Lunch: Alternatives Mittagsmenü mit deutschem Käse

Neues CMA-Konzept bereichert professionelle Gastronomie

Vor allem ernährungsbewusst lebende Gäste verlangen immer häufiger nach leichten, frischen und dennoch vollwertigen Mahlzeiten – auch und vor allem in der professionellen Gastronomie. Nachdem die CMA – Centrale MarketingGesellschaft der deutschen Agrarwirtschaft mbH und der Gemeinschaftsverpfleger Aramark gemeinsam den „Deli Fresh Lunch“ im Sommer und Herbst vergangenen Jahres in ausgewählten Betriebsrestaurants mit großem Erfolg getestet haben, wird dieses Verpflegungs-Konzept nun ausgeweitet. Ab 19. April bietet Aramark „Deli Fresh Lunch“-Menüs in 53 deutschen Betriebsrestaurants an. Die Gäste können dann zweimal die Woche aus drei Geschmacksrichtungen, die Vitalen, die Leichten und die Kräftigen, und insgesamt 12 Rezepten wählen. Mit diesem Lunch-Konzept bietet die CMA eine attraktive Alternative zur klassischen Mittagsmahlzeit und zu Fast Food-Gerichten.

Mit phantasievollen Salatvariationen und Premium-Sandwichs, mit deutschem Käse und besonderen Fleisch-, Obst- und Gemüsebestandteilen verfeinert, bietet „Deli Fresh Lunch“ für jeden Geschmack etwas. Wer sich beispielsweise für die Kombination „Green Angel“ entscheidet, erhält ein mit Avocado-Creme bestrichenes Fladenbrot, belegt mit Blattspinat, Radieschenscheiben und Peperoni. Darauf angerichtet sind deutscher Edamer und Kassler, garniert mit Raphanus-Keimlingen. Dazu wird ein Spaghetti-Rucola-Salat mit Kirschtomaten, Würfeln von deutschem Mozzarella, Basilikum und Pinienkernen serviert – abgerundet im Geschmack durch ein Pesto-Olivenöl-Dressing. 

Li plis

Württemberger Lamm - "Soti nan jaden flè nan konsomatè a"

Konferans sou sijè "pwodiksyon vyann ti mouton dirab"

Pwogram "Württemberger Lamm" te pwouve avèk siksè nan pratik pou yon ane kounye a gras a atribi tankou tradisyon, bon jan kalite, divèsite ak orijin. "Württemberger Lamm" se mak ki pwoteje Baden-Württemberg Lamb Meat Producers Association eV epi Viehzentrale Südwest GmbH, Stuttgart, ak Frischlamm GmbH, Stuttgart, te ofri nan tout Baden-Württemberg kòm patnè maketing depi avril 2003. CMA Centrale Marketing-Gesellschaft der deutsche Agrarwirtschaft mbH ak MBW - Maketing and Sales Promotion Company Baden-Württemberg mbH te pran sou sipò pwojè konplè a kòm patnè nan kad aktivite maketing santral-rejyonal yo. Anplis kreyasyon mak jwenti a, patnè yo devlope pwogram "Württemberger Lamm" pou mache matirite nan jis yon ane. 

An akò ak konsèp "Württemberger Lamm", yon konferans espesyalis supra-rejyonal sou sijè "Pwodiksyon vyann mouton dirab" pral pran plas 27 avril 2004 nan Bürgersaal Dornstadt / Ulm. Òganizatè yo se Asosyasyon Pwodiktè Vyann Baden-Württemberg, Asosyasyon Elvaj Eta Baden-Württemberg ak Viehzentrale Südwest GmbH. Konferans lan kòmanse a 10.00:XNUMX a.m. epi mete aksan sou objektif konfli yo nan "asire konsèvasyon jaden flè ak pwodwi vyann ti mouton ki gen bon jan kalite mache-oryante". Pami lòt bagay, oratè nan jounen sa a gen ladan Dr. Stefan Völl ki soti nan Asosyasyon Biznis Alman ti Mouton ak Pwofesè Dr. Stanislaus von Korn, Nürtingen University of Applied Sciences, sou "Enpak refòm agrikòl sou elvaj mouton" ak "Konsèp pou yon konpetisyon dirab ak sitiyasyon mache nan pwodiksyon vyann ti mouton".

Li plis

Swis BSE tès sou kou pou siksè nan USA a

Prionics AG pral vann tou pwodwi li yo nan peyi Etazini alavni

Depatman Agrikilti Ameriken (USDA) apwouve maketing tès rapid BSE Prionics(R)-Check WESTERN ak Prionics(R)-Check LIA. Sa vle di Prionics AG resevwa apwobasyon Etazini pou tès prion li yo prèske an menm tan ak konpetitè ameriken li yo.

"Sa a se vrèman yon siksè ekstraòdinè pou nou kòm yon konpayi Swis," eksplike Dr. Markus Moser, CEO Prionics AG. "Obstak yo te vreman wo anpil, kòm otorite ameriken yo te fikse kritè strik pou enpòte pwodwi biotechnologique fabrike ak Se poutèt sa te oblije enspekte enstalasyon pwodiksyon yo sou sit." Lefèt ke Prionics te kapab kenbe ak konpetitè Ameriken li yo malgre gwo kondisyon sa yo vle di ke USA a bay anpil enpòtans nan pwosedi tès Prionics(R)-Check BSE. Prionics AG se tou sèl konpayi nan mond lan ki ofri plizyè tès rapid BSE apwouve. "Sa a pèmèt nou espesyalman reponn a bezwen kliyan nou yo pou solisyon fleksib," eksplike Direktè Maketing Ernst Zollinger.

Li plis

Etid BKK: Konje maladi an 2004 ap bese

Sitiyasyon okipasyonèl enfliyanse ensidan an nan maladi a

Konje maladi BKK-asirans yo te kontinye diminye an 2003 epi yo te tonbe konpare ak ane anvan an soti 3,9 a 3,8 pousan. Tandans dekline a konfime tou nan rezilta echantiyon o aza pou ane sa a. Pousantaj konje maladi yo te ba anpil nan de premye mwa 2004 yo tou. Chif yo te deja ba pou ane anvan an te anviwon mwatye yon pousantaj pi ba pase (janvye 2004: 3,7 pousan, janvye 2003: 4,3 pousan; fevriye 2004: 4,0 pousan, fevriye 2003: 4,8 pousan).

Nan dènye ane yo, konje maladi nan mitan moun ki asire BKK yo te diminye kontinyèlman pa 0,1 pwen pousantaj: anyèl mwayèn konje maladi a te 2002 pousan an 3,9, 2001 pousan an 4,0 ak 2000 pousan an 4,1.

Li plis

Gen siy ki montre limit laj pou tès BSE yo pral ogmante

Kòm rapò asosyasyon endistri vyann yo, Komisyon Ewopeyen an ap panse sou ogmante laj tès obligatwa pou tès BSE sou bèt nan pwosesis nòmal labatwa soti nan 30 a 36 mwa pi vit ke posib. Davans yon pwopozisyon espesifik pou yon règleman, li aktyèlman ap egzamine enfòmèlman si ta ka gen yon majorite nan mitan eta manm yo pou sa. Sepandan, majorite eta manm yo aparamman toujou ezite ogmante laj tès obligatwa nan moman sa a. Si pa gen okenn majorite klè an favè pwopozisyon Komisyon an, Komisyon an ap genlè fè yon analiz risk plis te fè sou pwoblèm sa a, ki pral sèvi kòm baz pou amannman an gen entansyon nan Règleman BSE a nan fen ane a. Nan Brussels, li espere ke laj tès la pral leve soti vivan nan 2005 mwa nan sezon prentan 36 nan dènye.

Gouvènman federal la baze desizyon li sou laj nasyonal pou fè tès obligatwa sou baz yon deklarasyon Enstiti Federal pou Evalyasyon Risk ki te dat 22 desanm 2003. Li di:

Li plis

Maladi manje se maladi mantal ak fizik grav

Nouvo liv bay enfòmasyon sou tout maladi manje pou premye fwa

Maladi manje se maladi mantal ak fizik grav. Yo souvan dire yon lavi ak lakòz gwo domaj nan kò a, psyche ak relasyon entèpèsonèl. Plis ak plis moun ki afekte yo - sitou tifi ak jèn fi, men tou jèn gason - ak fanmi yo ap chèche èd. Tranzisyon an soti nan konpòtman dezòd manje nan yon maladi patolojik souvan rive piti piti epi yo pa imedyatman remake pa anpil nan moun ki afekte yo ak fanmi yo. Nan nouvo liv la "Maladi manje. Anoreksi. Bulimi. Binge Eating." Otè yo adrese tout maladi manje pou premye fwa. Ko-otè, konferans prive Dipl. Psych. Dr. phil. Günter Reich (ki responsab klinik pou pasyan ekstèn pou terapi familyal ak maladi manje nan domèn medikaman imen nan University of Göttingen) di: "Nou te vle ofri yon apèsi konplè sou maladi manje nan yon liv epi sitou itilize ka etid pou dekri a. maladi ak tretman yo." Liv la te pibliye pa TRIAS Verlag Stuttgart an 2003 e li koute 17,95 ero.

Konsomasyon manje se byen lye ak yon gran varyete eta emosyonèl. Tansyon yo ka deranje vant yon moun, yo ka pran pwa, epi lòt moun goumen annwi ak manje. Pou pifò moun, abitid manje dezòd disparèt lè pwoblèm yo rezoud. Men, gen yon gwo kantite moun nan ki moun li devlope nan yon maladi. Kòz yo nan yon maladi manje yo divès epi yo varye de moun a moun, menm jan ak apwòch tretman yo. Otè yo montre sa lè l sèvi avèk etid ka.

Li plis

K2 Expedition 2004 ak anpil janbon Parma nan bagaj

Premye moute nan dezyèm mòn ki pi wo nan mond lan se te 50 ane de sa / Prosciutto di Parma pou swen an pi bon nan ekip la Alpinis

Consorzio del Prosciutto di Parma se patnè ofisyèl ekspedisyon Italyen an nan "K2", dezyèm mòn ki pi wo nan mond lan nan 8.611 m. 50 ane apre premye monte Italyen Lino Lacedelli ak Achille Compagnoni, ki te rive nan somè a nan dat 31 jiyè 1954, yon ekip alpinis ak rechèch Italyen te demare ankò nan mwa avril pou make ane anivèsè a pou rive nan somè K2004 an Jiyè 2. .

Yon pati nan pwojè "K2 2004" la se yon pwogram rechèch syantifik vaste ki pral fè etid sou nitrisyon optimal nan kondisyon ekstrèm. Patisipan yo ekspedisyon yo ekspoze a estrès fizik ak sikolojik epi yo soufri nan pèt apeti ak pèt fòs nan altitid sa yo ki pòv oksijèn. Nitrisyon apwopriye ka vin yon kesyon de siviv isit la.

Li plis

Siksè seminè Moguntia nan Beerfelden

Nan Odenwald Hotel la ki byen patisipe nan Beerfelden, konsiltan espesyalis MOGUNTIA ak manadjè lavant Klaus Zühlke prezante nouvo tandans ak espesyalite pou Pak ak sezon babekyou ki kòmanse ak li. Anplis de espesyalite Rustic tankou yon boukannen kwit nan fou wòch, espesyalite griye inovatè ak salad tou te atire atansyon 110 envite yo prezan.

Li plis