X

месната индустрија стан!

Мобилни таблет App

Вести канал

Противпожарните служби во Bornaer Малиот - повредените работници

"Противпожарната служба Точно на пладне: противпожарната бригада Bornaer беше повикан во четвртокот во месар со поврзани ужинка во националниот пат ..."

Прочитај повеќе

Пракса студија за следливост во мали и средни преработка на храна растенија

Еден од најважните аспекти осигурување постепено крос квалитет, следливост по должината на целиот синџир на вредност. За оваа причина, споредРегулативата (ЕЗ) бр 178 / 2002 сите прехранбени компании дело ...

Прочитај повеќе

Протеинска храна: Увозот задолжително

Бон. Германската асоцијација на храна за домашни миленици д. В. (ДВТ) ги повика политичарите да се разгледа на располагање ограничени ресурси на земјоделски производи во Европа реални ...

Прочитај повеќе

Новиот шеф на KIN Институтот за храна

Со непосреден ефект, Инге Jess го преземе раководството на Институт за храна KIN eV и управување на KIN GmbH. Инге Џес е така одговорни за задачите на Аксел Graefe, кој заминува на KIN по речиси три години на негово барање ...

Прочитај повеќе

VAN HEES на SÜFFA

За повеќе од 70 години VAN HEES GmbH (Walluf) утврдува стандарди во развој и производство на високо квалитетни адитиви, зачини и зачин мешавини, погодност производи и вкусови за месната индустрија ...

Прочитај повеќе

претседател DFV Dohrmann со министерот Мејер во Хановер

Франкфурт на Мајна, 17.Juli 2017. Детален Интервју на министерот за земјоделство, Долна Саксонија, Кристијан Мејер во АФЖ и формулира како Отворено писмо неодобрување на DFV претседател Херберт ...

Прочитај повеќе

Потсетиме на 3250 тони колбаси поради коска чипови

се здоби со американска компанија во моментов добива околу три илјади тони (3.000.000,00 KG = три милиони килограми) колбаси назад. Главно на американскиот пазар виршла е под влијание од страна, колбаси беше да се донесе во повеќе од 20 држави во САД на пазарот, особено во Њу Јорк ...

Прочитај повеќе

Ануга 2017: Целосно резервираниот изложбените сали

На претстојните Ануга чека посетителите од трговија и услуга на храна и угостителски пазарот испакнати кошница во целосно резервирани изложбените сали.
Rd. 7.200 100 добавувачи од земјите присутни пет дена снабдување на светскиот пазар на храна и пијалоци ...

Прочитај повеќе

Посета на Тониес

Taunusstein, 14.07.2017. Бидејќи сега извештај редовно и со задоволство Тониес (Rheda-Wiedenbrück) на нашата платформа, решивме да ја посети компанијата во лице ...

Прочитај повеќе