Kwaliteit & voedselveiligheid

„DLG-Sensorik Award 2016“ verliehen

(DLG). Die DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) hat auch in diesem Jahr wieder ihren Preis für herausragende Arbeiten der deutschsprachigen Sensorikwissenschaft vergeben. Der „DLG-Sensorik Award“ geht an zwei Nachwuchswissenschaftler: Dr. Johanna Trautmann, Georg-August-Universität Göttingen und M.Sc. Jens Reineke, Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. Mit dem Sensorik Award, der jährlich vergeben wird, fördert die DLG außergewöhnliches, wissenschaftliches Engagement im Bereich der Lebensmittelsensorik. Neben der wissenschaftlichen Qualität besitzen die beiden ausgezeichneten Forschungsarbeiten einen hohen praktischen Nutzen für die Lebensmittelwirtschaft. Thematisch stehen dieses Jahr „Ebergeruch“ und „Weiterbildungsmanagement bei Bier“ im Fokus...

Lees meer

Die belangrikheid van voedselsensoriese tegnologie neem toe

(DLG). Die Etablierung einer sensorischen Qualitätssicherung in Produktionsbetrieben steigt durch die Anforderungen diverser Food Standards. Dadurch gewinnt Lebensmittelsensorik weiter an Bedeutung. Das generiert großen Schulungsbedarf und wird zu einer weiteren Ausdifferenzierung des methodischen Instrumentariums führen. So lautet das Fazit des diesjährigen Lebensmitteltags Sensorik der DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) im hessischen Kronberg. Experten aus den Bereichen Lebensmittelsensorik, Produktentwicklung, Qualitätsmanagement und Marketing diskutierten dort unter dem Leitthema „Von der Idee zum Markterfolg: Sensorische Methoden in der Praxis“...

Lees meer

Waar het Oktoberfest-hoender in 2016 vandaan gekom?

Berlin, 30. September 2016. Auf dem Münchener Oktoberfest werden 2016 nach aktuellen Schätzungen über eine halbe Million Hähnchen verzehrt. Das Besondere: Sie kommen nicht aus dem fernen Ausland, wie das nicht selten in der Gastronomie der Fall ist – sondern hauptsächlich aus Deutschland und zu einem Teil aus Österreich. Die Wirte der großen Bierzelte machen, was die große Mehrheit der deutschen Verbraucher fordert: Sie kenn-zeichnen fast alle die Herkunft ihres Geflügels auf der Speisekarte...

Lees meer

erken oor 70 persent van alle slag

Seit dem 1. Juli 2016 sind alle Schlachtbetriebe, die an der Initiative Tierwohl Schwein teilnehmen, verpflichtet eine erweiterte Befunddatenerfassung durchzuführen. Die Ergebnisse aus den amtlichen Fleischuntersuchungen werden seitdem an die zentrale QS-Befunddatenbank gemeldet. Aktuell werden dadurch bereits über 70 Prozent aller Schlachtungen erfasst...

Lees meer

Kwaliteit seël vir supermarkvleis

Die hoof van die Federale Vereniging van Verbruikers, Klaus Müller, het gevra vir 'n gegradeerde kwaliteitseël vir vleisprodukte in supermarkte. "Ek bepleit die instelling van 'n vier-fase-etikettering van vleisprodukte, analoog aan dié van vars eiers," het Müller van die "Rheinische Post" (Vrydag-uitgawe) gesê...

Lees meer

DLG sensoriese toekenning 2016

(DLG). As deel van vanjaar se Voedselsensoriese dag, oorhandig die DLG (Duitse Landbouvereniging) weer die DLG Sensoriese Toekenning aan jong wetenskaplikes uit die veld van voedselsensoriese tegnologie. In die finaal, wat as deel van die bedryfsbyeenkoms plaasvind, doen vyf navorsers aansoek om die bekende jong talent-toekenning. Die DLG Food Day sensor tegnologie vind plaas op 28./29. September in Kronberg im Taunus...

Lees meer

Meer veiligheid werk in die vleis verwerking

Ongelukke by die werk met professionele messe in Europa veroorsaak jaarliks ​​skade van etlike honderd miljoen euro. Benewens die gevolge vir die individuele werknemer, word veral die werkgewers, die ongeluksversekeringsmaatskappye en die gesondheidsversekeringsmaatskappye geraak...

Lees meer

Salami en ham verbode as vakansie-aandenkings!

'n Heerlike Hongaarse salami direk van die produsent. Smaaklike wildevarkwors uit Roemenië of heerlike beesvleis uit Japan: wat die kulinêre hart van diegene by die huis kan verbly, kan 'n tikkende tydbom wees rakende die bekendstelling van 'n dieresiekte. Om hierdie rede waarsku die Federale Veterinêre Vereniging uitdruklik teen die invoer van vleis en worsprodukte sowel as jagtrofeë soos wildevarkvelle vanaf vakansie na Duitsland...

Lees meer

Belowende binnebedekking vir kosblikke

Blikkies word krities bespreek. Aan die een kant is bisfenol A, wat na bewering 'n hormoonagtige effek het, een van die beginmateriale vir die binnebedekking van die blik. Aan die ander kant vereis die Europese REACH-regulasie 'n omskakeling na chroomvrye nabehandelingsprosesse in blikplaatproduksie. In 'n navorsingsprojek by Fraunhofer IPA het poliëster-gebaseerde deklaagstelsels bewys dat dit 'n belowende alternatief is ...

Lees meer

EDEKA noem landwyd terug Minisalami

Om redes van voorkomende verbruikersbeskerming herroep die EDEKA-hoofkwartier die item "GUT&GÜNSTIG Delikatess Mini Salami" in die dubbelpak van 2 x 25g, vervaardig deur zur Mühlen Gruppe Markenvertriebs GmbH. Hamburg. Om redes van voorkomende verbruikersbeskerming herroep die EDEKA-hoofkwartier die item "GUT&GÜNSTIG Delikatess Mini Salami" in die dubbelpak van 2 x 25g, vervaardig deur zur Mühlen Gruppe Markenvertriebs GmbH. 'n Produksiegroep van hierdie artikel met die beste voor-datum 27.10.16 word geraak. Die produk is landwyd hoofsaaklik in Marktkauf- en EDEKA-markte verkoop...

Lees meer