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Brandenburgs Lebensmittel gründlich kontrolliert

Ergebnisse der Kontrollen von Lebensmitteln und Futter in Brandenburg

Das brandenburgische Landesamt für Verbraucherschutz, Landwirtschaft und Flurneuordnung (LVLF) in Frankfurt hat einen aktuellen Überblick über die Ergebnisse der amtlichen Lebensmittel- und Futtermittelüberwachung 2003 in Brandenburg vorgelegt.

Im Land Brandenburg sind 30.000 Betriebe der Lebensmittelbranche registriert. Dies umfasst Produzenten, Vertriebsunternehmer, Hersteller- und Abpackbetriebe.

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DEG gibt Kredit für Frigorífico Canelones

Führender Rindfleischexporteur Uruguays kann mit 6 Mio USD rechnen

Die DEG (DEG - Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH) stellt dem Unternehmen Frigorífico Canelones, einem der führenden Rindfleischexporteure Uruguays, ein langfristiges Darlehen in Höhe von 6 Mio USD zur Finanzierung von Investitionen und zur Exportvorfinanzierung bereit. Frigorífico Canelones investiert insgesamt ca. 2 Mio USD in die Erweiterung seiner Kühl- und Schlachtanlagen sowie in neue Produktionslinien, um auf die weltweit wachsende Nachfrage nach qualitativ hochwertigen Rindfleischprodukten zu reagieren. Gleichzeitig sollen die Betriebskosten gesenkt und die Umwelt geschont werden. Die Umweltinvestitionen fließen u.a. in ein modernes Abwasserreinigungsverfahren und in die Umstellung der Energieversorgung auf Erdgas.

Zudem werden im Rahmen der Expansion neue Arbeitsplätze geschaffen. Frigorífico Canelones ist derzeit der größte Arbeitgeber der 25.000 Einwohner zählenden Stadt Canelones. Die Zahl der Mitarbeiter wird um ca. 80 auf rund 830 Mitarbeiter steigen.

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Fleischverbrauch 2003 gestiegen

Die Bundesbürger haben im vergangenen Jahr trotz des heißen Sommers spürbar mehr Fleisch konsumiert als 2002. Sicherlich begünstigte das vergleichsweise niedrige Verbraucherpreisniveau den Anstieg. Nach Berechnungen des Bundesverbraucherministeriums und der ZMP nahm der Fleischverbrauch in Deutschland 2003 um fast drei Prozent zu. Erstmals seit der BSE-Krise wurden je Kopf der Bevölkerung wieder mehr als 90 Kilogramm konsumiert – genau waren es 90,7 Kilogramm. Im EU-Vergleich belegt Deutschland damit einen Platz im unteren Mittelfeld: Im Schnitt der alten EU-15 wurden vergangenes Jahr knapp 98 Kilogramm Fleisch je Einwohner verbraucht. Der menschliche Verzehr (nach Abzug von Verlusten, industrieller Verwertung und Tiernahrung) lag 2003 in Deutschland bei 61,5 Kilogramm pro Kopf.

Der Anstieg des Fleischkonsums 2003 war bei allen Fleischarten zu beobachten. Lediglich Lammfleisch wurde etwas verhaltener nachgefragt. Ganz oben in der Gunst der Verbraucher rangiert mit einem Anteil von 60 Prozent das Schweinefleisch, dessen Verbrauch im vergangenen Jahr um mehr als ein Kilogramm auf 55,1 Kilogramm zunahm. Auch Geflügelfleisch war gefragt und legte ebenfalls um ein Kilogramm auf 10,8 Kilogramm zu. Bei Rindfleisch spielte die BSE-Krise kaum noch eine Rolle; aufgrund des größeren Verbrauchervertrauens stieg der Pro-KopfKonsum auf 12,8 Kilogramm.

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Rinder- und Schweinebestände sinken

Die landwirtschaftlichen Betriebe in Deutschland hielten im Mai 2004 nach vorläufigen Ergebnissen des Statistischen Bundesamtes 13,2 Mill. Rinder, darunter 4,3 Mill. Milchkühe, und 25,6 Mill. Schweine, darunter 9,8 Mill. Mastschweine. In der repräsentativen Viehbestandserhebung wurde zusätzlich ein nahezu unveränderter Schafbestand von 2,7 Mill. Tieren ermittelt.

Der Rinderbestand verringerte sich im Vergleich zum Mai 2003 um 448 000 Tiere oder 3,3%. Damit setzt sich der seit 1990 nahezu ohne Ausnahme anhaltende Rückgang der Rinderbestände weiter fort. In den letzten 10 Jahren ist die Zahl der Rinder damit bundesweit um 17,3% gesunken, seit 1990 sogar um 32,3%. Von Mai 2003 bis Mai 2004 ging ihre Zahl vor allem in den Kategorien "Kühe", "weibliche Zucht- und Nutztiere, 1 Jahr und älter (ohne Kühe)" und "Kälber unter einem 1/2 Jahr" zurück. Die Tierbestände dieser Kategorien verringerten sich zusammen um knapp 300 000 Tiere. Prozentual nahm mit 4,2% besonders der Kälberbestand ab.

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Mehr Fleisch produziert

Vor allem Rindfleischerzeugung gestiegen

Die Fleischerzeugung aus gewerblichen Schlachtungen (ohne Geflügel) erreichte im zweiten Quartal 2004 insgesamt gut 1,3 Millionen Tonnen, darunter knapp 1,1 Millionen Tonnen Schweinefleisch und knapp 0,3 Millionen Tonnen Rindfleisch (ohne Kalbfleisch). Damit erhöhte sich nach Angaben des Statistischen Bundesamtes die Gesamtschlachtmenge aus gewerblichen Schlachtungen gegenüber dem zweiten Quartal 2003 um 1,8 Prozent; die Produktion von Schweinefleisch stieg um 1,2 Prozent, die von Rindfleisch um 3,7 Prozent. Letzteres ist vor allem durch den Anstieg der Ochsen- und Bullenschlachtungen um insgesamt 9,6 Prozent begründet.

Die Zunahme der Schweineschlachtungen ist auf steigende Schlachtzahlen für Schweine ausländischer Herkunft zurückzuführen. Während die Zahl der geschlachteten Schweine aus dem Ausland gegenüber dem Vorjahresquartal um 202.000 Tiere zunahm, verringerte sich die Zahl der geschlachteten inländischen Schweine leicht. Damit kamen etwa 6,4 Prozent der hierzulande geschlachteten Schweine aus dem Ausland, im zweiten Quartal des Vorjahres hatte dieser Anteil bei 4,7 Prozent gelegen.

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Houdek mit neuem Internet-Auftritt

Wer sich für Original Bayrische Spezialitäten interessiert, dem bietet die neue http://www.houdek.biz/ viel Interessantes. Neben Historie, Daten und Fakten zum Unternehmen R. & R. Houdek GmbH hält die Site wichtige Informationen über Produktpalette und -qualität bereit und verzaubert den Hobbykoch mit leckeren Rezepten rund um die Original Houdek Kabanos.

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Hack pake soti nan rabè a se pi devan - Hack òganik echwe

25 fwa melanje vyann mens nan tès la - kòmantè sou rezilta tès yo

Vyann mens se sansib a mikwòb ak gate byen vit. Fre soti nan moulen an, vyann lan se wouj juicy. Si li estoke pi lontan, li pral vire gri oswa mawon. Men, koulè pou kont li se pa yon siy fraîcheur. Ijyèn pandan pwosesis la tou konte. Ki jan vyann mens la bon nan makèt la ak nan bouche a? STIFTUNG WARANTEST mete li nan tès la. Rezilta: vyann mens ki estab pake nan yon atmosfè pwoteksyon gen mwens mikwòb.

Nan tès la: 25 echantiyon vyann mens melanje. Shopping nan zòn nan pi gwo Bèlen. Pake machandiz ak yon etajè lavi plizyè jou, pake chak jou machandiz fre soti nan etajè oto-sèvis la ak vyann mens ki lach nan makèt ak bouchi. Pri: 3,00 a 11,00 ero pou chak kilo.
 
Nan 25 pwodwi vyann mens melanje ke Stiftung Warentest te egzamine pou nimewo septanm nan magazin tès li a, vyann mens òganik ki soti nan EO Komma, te achte nan kontwa an, te fè pi mal la. Non sèlman li te echwe nan mikrobyoloji paske li te twò lou kontamine ak jèm gate, men li te tou "pòv" an tèm de sant ak gou.

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Plis kochon yo touye

Lès Alman abataj, sepandan, pi ba pase nan ane anvan an

Kantite kochon yo te touye nan Almay dapre 4yèm DVO a te 2004 milyon dola nan premye mwatye nan 18,69, depase nivo ane anvan an pa 1,8 pousan. Sepandan, mwens kochon yo te touye nan dezyèm sezon an nan ane sa a pase nan premye a. Nan nouvo eta federal yo, masak soti nan mwa avril jiska jen te menm pi ba pase nan menm peryòd ane pase a, pa yon bon pousan.

Pandan ke tandans nan direksyon pou plis labatwa kontinye nan tout Almay nan premye sis semèn twazyèm trimès la, mwens bèt yo te kenbe nan nouvo eta federal yo pase nan menm peryòd la an 2003.

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Anpil chanterelles fre

Pri an gwo pi ba pase nan bon djondjon ane 2001 la

Chanterèl fre yo disponib kounye a an abondans nan pri abòdab. Enpòtasyon soti nan Polòy, Lityani, Letoni ak Byelorisi yo te kouri nan vitès plen pou semèn, se konsa ke pri nan nivo mache an gwo yo te dènyèman 15 pousan pi ba pase nan ane a pwofitab 2001 e yo te menm mwatye pi ba pase nan ane anvan an sèk.

Chanterelles yo prèske sèlman enpòte nan Almay soti nan peyi yo nan Ewòp lès, kote gwo kantite dyondyon lò-jòn sa yo toujou grandi anba Beech, pye bwadchenn, Birch, Spruce ak pye pen. Enpòtasyon ane pase yo te monte a 8.500 tòn, an 2002 a mwens pase 5.000 tòn ak nan ane a bon djondjon 2001 a plis pase 13.000 tòn. Piske kiltivasyon chanterèl yo poko gen siksè, yo dwe chèche yo endividyèlman, moso pa moso, nan forè a. Nan Polòy, pou egzanp, gen òganize pwen koleksyon kote moun prive vann chanterelle jwenn yo. Sa bann striktir pa egziste dan sa pei; Isit la, pwodiksyon an nan yon lachas chanterelle nan forè a anjeneral fini nan pwòp chodyè pou kwit manje ou.

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Aperçu mache agrikòl septanm

Ak fen jou ferye yo, demann ogmante

Sezon fèt prensipal la nan Almay ap vini nan yon fen, epi kòm konsomatè yo retounen soti nan vakans, demann pou pwodwi agrikòl ap ogmante piti piti. Plant yo pwosesis yo tou rekòmanse pwodiksyon an. Lavant kap grandi yo ap lakòz pri yo estabilize nan kèk zòn. Nan mache bèt labatwa yo ta ka gen ti surcharges, espesyalman pou jenn ti towo bèf. Pri ze yo gen chans rive nan soti nan depresyon yo ankò, ak rekiperasyon an pri sou mache a kodenn ap pwobableman kontinye. Yon ti kras ogmante pri yo ka espere tou pou fwomaj. Bèf ak kochon, nan lòt men an, yo valè yon ti jan pi ba pase nan mitan mwa Out-, men yo toujou pi wo pase yon ane de sa. Pa gen okenn chanjman nan poul, bè ak poud lèt ekreme. Ak demann yo pou pòmdetè yo tou espere deplase sèlman yon ti kras. N bès nan pri sou mache grenn jaden an gen chans rive nan yon kanpe. Malgre yon lòt rekòt pòm ki pi ba pase mwayèn, yon rezèv jeneral abondan nan fwi ka espere nan mwa septanm nan. Legim yo tou anjeneral disponib nan gwo kantite. Pri bèt yo touye pi wo pase nivo ane anvan an

Pwovizyon pou jenn towo bèf, ki te limite pou mwa, konbine avèk demann konstan nan labatwa, asire ke pri yo rete estab, byenke mwa ete yo anjeneral wè pi ba pri sezon an. Nan mwa septanm nan, biznis vyann bèf la gen anpil chans pou resevwa yon ogmantasyon nan men konsomatè retounen soti nan vakans. Se poutèt sa, plis ti ogmantasyon pri pou jenn ti towo bèf pa ka eskli. Sepandan, pa pral gen okenn mak fò akòz nivo a pri ki deja konparativman wo.

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Kouran ZMP mache tandans

Bèt ak vyann

Pwovizyon pou bèt pou labatwa rete limite nan tout peyi a nan twazyèm semèn mwa Out la, se konsa ke pri yo peye pa labatwa yo rete omwen nan nivo semèn anvan an. Nan kèk ka, kiltivatè yo te reyalize pri yon ti kras pi wo. Dapre yon premye apèsi, jèn ti towo bèf nan klas komèsyal R3 te pote yon mwayèn chak semèn nan 2,58 ero pou chak kilogram nan pwa labatwa, yon ogmantasyon de 33 santim pou chak kilogram konpare ak menm semèn nan ane pase. Pri yo pou bèf nan klas la komèsyal O3 rete nan 2,07 ero pou chak kilogram nan pwa labatwa, 43 santim plis pase yon ane de sa. Demann pou vyann bèf te soumèt sou mache an gwo yo ak pri diman chanje. Te gen sèlman opòtinite lavant satisfezan pou vyann bèf boukannen, trenng ak forequarters soti nan "ble" bèf. Machandiz trete yo te nan bon demann lè komès ak peyi vwazen yo, ak ekspòtasyon nan Larisi yo te nan limit nòmal. - Nan semèn kap vini an, pri pou bèt labatwa yo gen chans rive nan rete estab. - Ti bèf te disponib en ase ak pri yo te rete san okenn chanjman. Demann pou ti towo bèf pou labatwa te kalm, men pri yo te monte yon ti kras sou yon mwayèn chak semèn ak rezèv ase. - Sou mache a pou ti bèf nwa ak blan, pri yo te rete estab nan yon ti kras pi wo ak yon pwopòsyon ekilibre ak demann. Pri yo pou ti towo bèf Simmental rete nan nivo semèn anvan an.

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